Wat is Financial Lease - FL4Y Banner

Wat is Financial Lease

Ben je als ondernemer op zoek naar een bedrijfsauto dan heeft jouw boekhouder of een collega-ondernemer jou misschien al wel geadviseerd te kiezen voor Financial Lease. En niet zonder reden, de aanschaf van een bedrijfswagen met Financial Lease biedt ondernemers namelijk veel voordelen. Wij leggen je graag uit wat Financial Lease is, welke voordelen het jou biedt en hoe het in z’n werk gaat.

Wat is Financial Lease in 5 minuten

Dit is Financial Lease

Financial Lease is de ideale uitkomst voor ondernemers die een bedrijfsauto willen aankopen en tegelijkertijd eigen vermogen in de onderneming willen houden. Financial Lease is namelijk een zakelijke financieringsvorm waarbij je de auto koopt zonder zelf direct de volledige verkoopprijs te hoeven voldoen. De bank financiert het aankoopbedrag en gedurende de leaseperiode betaal je dit terug met een vast (scherp) maandtermijn. Bij aankoop is de auto direct jouw (economisch) eigendom en wanneer de leaseperiode is afgelopen ben je 100% (economisch en juridisch) eigenaar van de auto. Zo is Financial Lease vergelijkbaar met de hypotheek op een huis.

Voordelen van Financial Lease

Zoals hierboven benoemd is het eerste voordeel van Financial Lease het feit dat je direct eigenaar van een nieuwe bedrijfsauto bent zonder gelijk te hoeven investeren in de volledige verkoopprijs van de auto. Daarmee behoud je kapitaal in de onderneming beschikbaar voor andere investeringen (zodat jouw onderneming verder kan groeien) of als buffer. Daarnaast profiteer je met Financial Lease van diverse fiscale voordelen als BTW-teruggave, renteafrek, zakelijk afschrijven en mogelijk investeringsaftrek. Verder biedt deze leasevorm volledige flexibiliteit doordat je op elk gewenst moment de lease vervroegd (boetevrij) kan inlossen en heb je onbeperkte kilometrage. Hieronder hebben we de voordelen nog een keer opgesomd:

 

Groen VinkjeJe bent direct eigenaar van de auto
Groen VinkjeJe behoudt eigen vermogen in de onderneming
Groen VinkjeJe profiteert van diverse fiscale voordelen
Groen VinkjeJe behoudt flexibiliteit met vervroegd (boetevrij) inlossen
Groen VinkjeJe kan als starter ook bij ons terecht (ook zonder jaarcijfers)
Groen VinkjeJe bepaalt zelf het gewenste kredietbedrag en maandtermijn
Groen VinkjeJe rijdt binnen een paar werkdagen weg in jouw nieuwe auto
Groen VinkjeZorgeloos rijden dankzij onbeperkte kilometrage

Zo verloopt het leasetraject

Overweeg je een bedrijfsauto aan te schaffen met Financial Lease, dan is de eerste stap het uitzoeken van jouw droomauto. Deze kan natuurlijk uit onze leasevoorraad komen, maar we helpen je ook met de scherpste Financial Lease als je de auto elders hebt gevonden.

Wanneer je een auto hebt gevonden kan je via onze website geheel vrijblijvend een financieringsaanvraag doen. Hierbij bepaal je zelf de gewenste financiële samentelling (denk aan looptijd, aanbetaling, slottermijn, maandtermijn). Jouw aanvraag wordt getoetst door de diverse financiers waarmee wij samenwerken.

Ontvang je een goedkeuring op de financiering, dan kan je de auto gaan bekijken en een proefrit maken. Wanneer zowel de auto als financiering naar wens zijn helpen wij je met het afronden van de financiering zodat je binnen een paar werkdagen met de auto kan wegrijden. Een meer gedetailleerde uitleg van het traject vind je in ons stappenplan.

Financial Lease Stappenplan

Veelgestelde vragen

Ja, ook wanneer je pas sinds gisteren staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel kan je als starter goedkeuring ontvangen op de Financial Lease. Het kan zijn dat de financier een extra stukje aanbetaling vraagt of liever akkoord gaat met een meer bescheiden object dan wanneer je onderneming al langer zou bestaan, maar het is zeker mogelijk. Wanneer je de aanvraag vrijblijvend bij ons inschiet laten wij met één werkdag weten wat de mogelijkheden zijn. Meer weten over de mogelijkheden voor starter, lees dan deze blog.

Wanneer je een vrijblijvende aanvraag bij ons indient heeft de financier voor het beoordelen van de aanvraag je persoonsgegegevens, KVK-nummer, details van de auto en gewenste samenstelling van de financiering nodig. Het is dus niet per definitie nodig om jaarcijfers o.i.d. aan te leveren. Wanneer de financier hier wél om vraagt zullen we je hierover informeren. 

Wanneer je de financial lease wenst af te sluiten heeft de financier additionele gegevens nodig om de leaseovereenkomst op te kunnen maken. Dit zijn:

  • Kopie zakelijke bankpas (met rekeningnummer waarvan afschrijving mag plaatsvinden)
  • Kopie ID-bewijs
  • Kopie definitieve factuur van de aankoop

Al onze offertes zijn altijd geheel vrijblijvend. Laat je weten akkoord te gaan met de offerte, dan ontvang je (bij goedkeuring van je aanvraag) een leasecontract. Bij ons hoef je niet direct na de goedkeuring te tekenen en wij berekenen geen boetes of andere kosten wanneer je je bedenkt. Dus tot aan het moment dat je de handtekening op het contract zet zit je nergens aan vast.

Het contract is afgelopen wanneer de laatste maandtermijn is voldaan, samen met de eventuele slottermijn. De auto is dan volledig afgelost en 100% jouw eigendom. Op dit moment zal de financier het verstrekkingsvoorbehoud van de auto halen en jou de vrijwaringscodes toesturen zodat jij de auto kan verkopen mocht dit de wens zijn.

In het kort: verschillende leasevormen

Naast Financial Lease zijn er nog verschillende andere leasevormen. Iedere variant kent zijn eigen voor- en nadelen en is geschikt voor een andere doelgroep. Financial Lease wordt vaak nog door elkaar gehaald met leasevormen als private- en operational lease. Hieronder geven we een korte toelichting en in de tabel benadrukken we de voornaamste verschillen.

Operational Lease
Operational lease is een ‘zakelijke leasevorm’ waarbij je (meestal) voor een all-inclusive maandtermijn een lease auto rijdt. De auto blijft altijd eigendom van de leasemaatschappij en lever je na afloop dus weer in. Hierdoor maak je als ondernemer geen aanspraak op fiscale voordelen en is het in feite een soort huurcontract.

Private Lease
Private lease is de particuliere tegenhanger van operational lease, als prive persoon lease je een auto van de leasemaatschappij.

Verschillende leasevormen

Nieuwe bedrijfsauto?
Bekijk de voorraad!

Ruim 40.000 auto's beschikbaar. 

Voorraad

Heb je een vraag?
Laat het ons weten!

Onze lease adviseurs helpen je graag verder.

Leasesupport Whatsapp Contact

Auto al gevonden?Leasecalculator!

Heb je de ideale auto al gevonden? Bereken jouw maandtermijn met onze rentecalculator.

Bereken

Later verder lezen?Download PDF!

Wat is Financial Lease download

The form contains errors

  • {{validation.errorMessage}}
Uw geselecteerde auto's
Vergelijken