Wat is Financial Lease - FL4Y Banner

Wat is Financial Lease

Financial Lease is een zakelijke financieringsvorm waarmee je als ondernemer een auto kan kopen voor je eigen bedrijf. Je bent met Financial Lease gelijk economisch eigenaar van de auto zonder direct de volledige verkoopprijs als investering te hoeven doen. De bank financiert de verkoopprijs van de auto, welke je vervolgens in een vooraf zelf te bepalen financiële samenstelling maandelijks terugbetaalt. Dit biedt starters, ZZP’ers en ondernemers in het MKB diverse voordelen. Op deze pagina vertellen we je alles over wat financial lease voor jou kan betekenen!

Video: Wat is Financial Lease in 5 minuten

Video: Wat is Financial Lease?

Wat is Financial Lease

Financial Lease is de ideale uitkomst voor ondernemers die een bedrijfsauto willen aankopen en tegelijkertijd eigen vermogen in de onderneming willen houden. Financial Lease is namelijk een zakelijke financieringsvorm waarbij je de auto koopt zonder direct de volledige verkoopprijs te hoeven voldoen. De bank financiert het aankoopbedrijf en gedurende de leaseperiode betaal je dit terug met een vast maandtermijn. Zodra je de auto koopt is deze direct jouw economisch eigendom en wanneer de leaseperiode is afgelopen ben je 100% (economisch en juridisch – zie FAQ) eigenaar van de auto. Zo is Financial Lease vergelijkbaar met de hypotheek op een huis.

Voordelen van Financial Lease

Zoals hierboven benoemd is het eerste voordeel van Financial Lease het feit dat je direct eigenaar van een nieuwe bedrijfsauto bent zonder gelijk te hoeven investeren in de volledige verkoopprijs. Zo behoud je kapitaal beschikbaar voor andere investeringen of als buffer. Daarnaast biedt Financial Lease diverse fiscale voordelen als BTW teruggave, renteaftrek, zakelijke afschrijven en mogelijk investeringsaftrek. Verder is Financial Lease de meest flexibele leasevorm doordat je op ieder gewenst moment de financiering volledig (boetevrij) vervroegd mag inlossen (zie FAQ) en er geen limiet is op kilometrage.

Groen VinkjeDirect eigenaar
Groen VinkjeBehoud van eigen vermogen
Groen VinkjeProfiteer van fiscale voordelen
Groen VinkjeVolledige flexibiliteit

Groen VinkjeOok mogelijk voor starters
Groen VinkjeBepaal zelf de financiele samenstelling
Groen VinkjeBinnen aantal werkdagen geregeld
Groen VinkjeOnbeperkte kilometrage

Tijd voor een nieuwe auto? Bekijk de leasevoorraad!

Hoe werkt Financial Lease

De eerste stap is het vinden van een auto die jouw interesse wekt. Deze mag uit onze online leasevoorraad komen, maar dit hoeft niet (zie FAQ). Vervolgens kan je via onze website geheel vrijblijvend een offerte aanvraag doen. Hierbij bepaal je zelf de gewenste financiële samenstelling (denk aan looptijd, aanbetaling, slottermijn en maandtermijn). Jouw aanvraag wordt dan getoetst door diverse financiers, binnen 1 werkdag ontvang je bericht of de bank bereid is jou de financial lease te verstrekken.

Ontvang je een goedkeuring op de financiering, dan kan je de auto gaan bekijken en een proefrit maken. Wanneer zowel de auto als financiering naar wens zijn helpen wij je met het afronden van de financiering zodat je binnen een paar werkdagen met de auto kan wegrijden. Op onze pagina "hoe werkt financial lease" geven we in meer detail toelichting op de 4 stappen van het leasetraject.

Financial Lease Stappenplan

Financial lease vs andere leasevormen

Naast Financial Lease zijn er verschillende andere leasevormen. Iedere variant kent zijn eigen voor-en nadelen en is geschikt voor een andere doelgroep / doeleinde. Financial Lease wordt vaak op één stapel gegooid met vormen als operational- en private lease, maar het zijn in werkelijkheid compleet verschillende producten. Hieronder geven we een korte toelichting en in de tabel benadrukken we de voornaamste verschillen.

Operational Lease
Operational lease is een ‘zakelijke leasevorm’ waarbij je (meestal) voor een all-inclusive maandtermijn een lease auto rijdt. De auto blijft in tegenstelling tot Financial Lease altijd eigendom van de leasemaatschappij, na afloop lever je deze dus weer in. Hierdoor maak je als ondernemer geen aanspraak op fiscale voordelen en is het in feit een soort huurcontract.

Private Lease
Private lease is de particuliere tegenhanger van operational lease. Als prive persoon lease je een auto van de leasemaatschappij die je na afloop van het contract weer inlevert.

Verschillende leasevormen

Veelgestelde vragen

Wanneer je economisch eigenaar van de auto bent dan heb jij gebruiksrecht van het object maar blijft het juridisch eigendom van de bank. De auto komt bij economisch eigendom op de balans van de onderneming te staan en wordt het gezien als bedrijfseigendom. Hierdoor kan je gebruik maken van fiscale voordelen als BTW teruggave, afschrijven, renteaftrek en investeringsaftrek.

Juridisch eigenaar houdt in dat dat de bank juridisch eigenaar blijft van de auto en de auto als onderpand wordt gezien. Zodra de financiering volledig is afbetaald gaat het juridisch eigendom over van de bank naar de klant. Bereken hier zelf het maandtermijn voor een auto van buiten onze voorraad.

Ja, wij werken enkel met leasemaatschappijen waarbij het mogelijk is om ten allen tijde een deel of de gehele financiering vroegtijdig af te lossen. Dit houdt in dat je een extra bedrag naar de financier kan overmaken om de financiering sneller te beëindigen. Lees er alles over in onze blog "financial lease eerder aflossen"

Ja, dit is zeker mogelijk. Ook wanneer je een auto buiten onze leasevoorraad hebt gevonden ben je bij Financial Lease For You zeker van het scherpste maandtermijn en betaal je geen administratie- en/of bemiddelingskosten.

Ja, ook wanneer je recent bent gestart met je eigen onderneming kan je bij ons een vrijblijvende lease offerte aanvraag doen. Zolang jouw onderneming in de Kamer van Koophandel is ingeschreven kunnen onze leasemaatschappijen toetsen of ze jou de financiering kunnen verstrekken. Lees hier meer over financial lease voor starters.

Nieuwe bedrijfsauto?
Bekijk de voorraad!

Ruim 40.000 auto's beschikbaar. 

Voorraad

Heb je een vraag?
Laat het ons weten!

Onze lease adviseurs helpen je graag verder.

Leaseadviseurs FL4Y Whatsapp Contact

Auto al gevonden?Leasecalculator!

Heb je de ideale auto al gevonden? Bereken jouw maandtermijn met onze rentecalculator.

Bereken

Later verder lezen?Download PDF!

Wat is Financial Lease download

The form contains errors

  • {{validation.errorMessage}}
Uw geselecteerde auto's
Vergelijken