Alles weten over Financial Lease (For You)?
Download onze gratis brochure!

Wat is Financial Lease? En hoe werkt het nu precies?

Ondernemen is investeren, groeien, doorgaan… Elke ondernemer weet dat. Maar, hoe doe je dat als je een bedrijfsauto nodig hebt en tegelijkertijd je kapitaal in de onderneming liever voor andere zaken gebruikt? Kijk dan eens naar financial lease. Dat is investeren in een goede auto én grip houden op je kapitaal. Niet voor niets kiezen steeds meer ondernemers voor deze oplossing.  Zo kan jij weer vooruit.

Wat is Financial Lease

Financial Lease is een vorm van zakelijke financiering waarbij een auto van de onderneming wordt gefinancierd door een leasemaatschappij. Bij Financial Lease wordt de auto economisch gezien jouw eigendom, maar is deze juridisch gezien nog van de leasemaatschappij. Dat houdt in dat tot de auto volledig is afgelost deze nog onderpand is van de leasemaatschappij, maar dat jij de eigenaar bent.

Financial Lease is dus te vergelijken met het afsluiten van een hypotheek op je huis.  De auto wordt gekocht op afbetaling, waarbij je zelf de maandelijkse aflossing bepaalt.  Wanneer de auto volledig is afgelost ben jij economisch- en juridisch eigenaar.

Hoe werkt Financial Lease?

Bij Financial Lease betaal je een maandelijkse aflossing op je bedrijfswagen . De hoogte hiervan bepaal je zelf vooraf, op basis van de gekozen looptijd, aanbetaling en slottermijn. Je kan maximaal het volledige aankoopbedrag van de auto leasen, waarbij voor BTW-plichtige ondernemingen geldt dat het aankoopbedrag altijd exclusief BTW is. Je bent dus verplicht minimaal de BTW aan te betalen. De BTW kan in één keer worden teruggevorderd bij de belastingdienst bij je eerstvolgende belastingaangifte. Op deze manier is de BTW in één keer verrekend en betaal je bij Financial Lease geen BTW over de maandelijkse aflossing.

Waarom veel ondernemers kiezen voor Financial Lease

Voor een vast bedrag per maand rij je je eigen bedrijfsauto. Een hoog aanschafbedrag is dan niet nodig. Handig, zo kan jij het kapitaal in je onderneming voor andere zaken gebruiken. Met Financial Lease ben je ook altijd flexibeler om eerder een andere auto te gaan rijden. En, niet onbelangrijk, als ondernemer geniet je van fiscale voordelen met deze financieringsvorm. Zo kan het BTW bedrag in een keer worden teruggevorderd, is de rente fiscaal aftrekbaar en heb je recht op investeringsaftrek.

De 5 populairste leasevormen en hun verschillen

Ben je op zoek naar een zakelijke auto financiering waarbij de auto direct jouw eigendom is? Dan is Financial Lease de leasevorm waarnaar je zoekt. Ben je nog niet helemaal zeker welke leasevorm het beste bij jouw wensen past? Je bent niet de enige! De 5 populairste leasevormen zijn financial lease, operational lease (netto en full), private lease en huurkoop en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Want bij welke varianten profiteer je van fiscale voordelen en is het bij iedere leasevorm mogelijk om vervroegd in te lossen? Antwoord op deze vragen en de belangrijkste verschillen tussen deze 5 leasevormen hebben we uitgeschreven in onze blog "Het verschil tussen Financial en Operational Lease". Hier vindt je tevens twee overzichtelijke tabellen waarmee alle verschillen in één oogopslag duidelijk zijn.

Voordelen van Financial Lease op een rij
Kortom, Financial Lease biedt tal van voordelen voor ondernemers. Je kan eenvoudig en snel beschikken over je eigen bedrijfsauto en tegelijkertijd blijf het kapitaal beschikbaar voor andere investeringen in de onderneming. Hieronder vind je een korte samenvatting van alle voordelen:

  • Je bent direct eigenaar van de auto
  • Je behoudt liquiditeit, zodat je dit ergens anders kan investeren
  • Je bepaalt zelf de maandelijkse aflossing, overzichtelijk en naar eigen wens
  • Je bepaalt zelf de looptijd van de financial lease
  • Je profiteert van diverse fiscale voordelen (btw terugvordering, rente- en investeringsaftrek)
  • Binnen een paar dagen kan je over de nieuwe auto beschikken
  • Je kan als starter bij ons terecht

Tip: Raadpleeg je accountant over je financial lease voor je BTW-aangifte.

Lease voorraad

Nieuwsgierig naar onze voorraad Financial Lease auto's? Neem een kijkje en bereken in 1 minuut jouw maandbedrag!

Voorraad

The form contains errors

  • {{validation.errorMessage}}
Uw geselecteerde auto's
Vergelijken