Hoeveel kan ik leasen?

Een vraag die we vaak krijgen wanneer ondernemers ons bellen is: Voor hoeveel mag ik een auto leasen? Het eerlijke antwoord daarop is dat we dit op voorhand niet direct kunnen vertellen, het is namelijk afhankelijk van meerdere aantal factoren. In deze blog vertellen we je welke factoren van invloed zijn op de hoogte van het bedrag dat je kan leasen en hoe je zelf de kans op een goedkeuring hiervoor vergroot.

Eerst auto, dan leasecapaciteit

Een misverstand dat we eerst uit de wereld moeten helpen is dat de leasemaatschappij een beoordeling van jouw onderneming doet en dat hieruit een X bedrag volgt waarvoor je maximaal een auto kan leasen. Het werkt iets anders. De leasemaatschappij doet namelijk een beoordeling op de financial lease van een specifieke auto. Voor het financiële plaatje van die auto geven ze aan of het wel/niet mogelijk is om de auto te leasen. Zo kan het dus voorkomen dat je een goedkeuring krijgt voor een auto, maar dat de leasemaatschappij ook nog bereid zou zijn om een duurdere auto te leasen. Wil je weten of een duurder object ook mogelijk is, dan doen we voor een nieuwe auto een beoordeling.

Er is wel een maximaal bedrag dat je per auto kan leasen, namelijk maximaal de verkoopprijs van de auto. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen btw en marge auto's (lees alles in onze blog “marge auto’s”). Voor een btw auto geldt dat je maximaal de verkoopprijs excl. btw kan leasen. Je moet dus altijd zelf het btw bedrag voorschieten aan het autobedrijf, dit mag je als btw plichtige onderneming terugvragen bij de eerstvolgende belastingaangifte. Voor marge auto’s geldt dat je maximaal de volledige verkoopprijs kan leasen.

Auto uitzoeken zonder maximaal leasebedrag te weten?

De volgende vraag die we vaak krijgen: “…maar als ik niet tot welk bedrag ik een auto mag leasen, hoe kan ik dan een auto uitzoeken?”. Onze tip hiervoor is om eerst zelf te berekenen welk bedrag je per maand voor de auto kan missen (denk ook aan verzekering, brandstof, onderhoud, etc – dit zit nog niet in het maandtermijn verwerkt). Je moet immers de lasten kunnen dragen, zo zal de leasemaatschappij er ook naar kijken.

Heb je een bedrag voor ogen, dan kan je in onze leasevoorraad zoeken naar een geschikte auto en via de leasecalculator zelf het maandtermijn bepalen. Vervolgens doe je een vrijblijvende leaseaanvraag, wij gaan bij diverse leasemaatschappijen uitzoeken wat de mogelijkheden zijn. Binnen 1 werkdag ontvang je van ons een uitslag.

Uitgelicht: Mogelijke uitslagen op beoordeling door leasemaatschappij:

1. Volledige akkoord
2. Gedeeltelijk akkoord
3. Jaarcijfers benodigd
4. Afwijzing

Naast een volledig akkoord en een afwijzing is het dus mogelijk dat de financier een tegenvoorstel doet in de vorm van een ‘gedeeltelijk akkoord’. In dat geval kan de financier een voorstel doen met een gewijzigde aanbetaling, looptijd of slottermijn. Het is dus niet zo dat als je bijvoorbeeld € 1.000 euro meer wil leasen dan dat de leasemaatschappij wil verstrekken dat je automatisch een afwijzing krijgt.

 
Bereken zelf je maandbedrag...

... en ontvang binnen 1 werkdag de uitslag.


Ik heb nog geen auto gevonden

Hoeveel kan ik leasen berekenen Voorraad


Ik heb al een auto
op het oog

Hoeveel kan ik lease berekenen Calculator

Welke factoren zijn van invloed op welk bedrag je kan leasen?

De leasemaatschappijen beoordelen iedere lease aanvraag apart en op basis van verschillende factoren. Om jouw kansen op succes te vergroten werken we samen met verschillende leasemaatschappijen. Iedere leasemaatschappij hanteert namelijk een eigen acceptatiebeleid. Zo kan het voorkomen dat de ene financier de aanvraag afwijst, maar dat een ander dezelfde aanvraag goedkeurt. Je mag er wel vanuit gaan dat alle financiers rekening houden met de volgende factoren:

 

factoren beoordeling financial lease

Bekijk het aanbod

Leasevoorraad

Vragen? Laat het ons weten.

Contact Whatsapp

Nieuwe bedrijfsauto?
Bekijk de voorraad!

Ruim 40.000 auto's beschikbaar. 

Voorraad

Heb je een vraag?
Laat het ons weten!

Onze lease adviseurs helpen je graag verder.

Lease adviseurs Financial Lease For You Contact

Auto al gevonden?Leasecalculator!

Heb je de ideale auto al gevonden? Bereken jouw maandtermijn met onze leasecalculator.

Bereken
Uw geselecteerde auto's
Vergelijken