Financial Lease auto verkopen

Kan je een Financial Lease auto verkopen? Dat kan! Met Financial heb je volledige flexibiliteit om de auto te verkopen. Ben je op de auto uitgekeken, voldoet deze niet meer aan je wensen of heb je een andere reden om de auto te willen verkopen, dan is dat dus mogelijk. In deze blog leggen we uit hoe je een auto met een financial lease contract verkoopt.

Hoe kan ik mijn Financial Lease aflossen (en daarna auto verkopen)?

Voordat je een financial lease auto kan verkopen moet eerst de lease zijn ingelost. Tot die tijd is de leasemaatschappij namelijk nog juridisch eigenaar. Je kan het leasecontract aflossen door het openstaande kredietbedrag in 1x aan de leasemaatschappij over te maken. Heb je de Financial Lease bij ons afgesloten, dan kan je altijd het openstaande saldo bij ons opvragen. Wanneer de leasemaatschappij de betaling heeft ontvangen zullen ze het verstrekkingsvoorbehoud van de auto verwijderen (waardoor zij niet meer gekoppeld zijn aan de auto) en kan de nieuwe koper de auto ook daadwerkelijk op naam zetten. In onze blog “financial lease eerder aflossen” vertellen we hoe aflossen in 4 stappen precies werkt.

Wanneer je een auto aanschaft met Financial Lease ben je direct economisch eigenaar van de auto, het juridisch eigendom blijft bij de bank tot het leasecontract volledig is afgelost. Zodra de lease is afgelost ben je dus economisch en juridisch (100%) eigenaar van de auto. Lees meer over deze 2 type eigendom bij financial lease

Wanneer je een lease auto verkoopt komt deze op naam van de nieuwe eigenaar te staan. Voordat je de auto kan overschrijven op naam van de nieuwe eigenaar moet eerst de financiering volledig zijn ingelost. Daarna zal de leasemaatschappij automatisch de tenaamstellingscodes toesturen welke je kan gebruiken voor de overschrijving.

Financial Lease Auto verkopen aan autobedrijf

Kies je ervoor om bij een autobedrijf een nieuwe financial lease auto te kopen en daar tegelijkertijd je huidige lease auto in te ruilen, dan is het meestal mogelijk om de aflossing van de lease auto te verwerken met de uitbetaling van het nieuwe lease contract. Zo hoeft het ‘oude’ lease contract niet eerst ingelost te worden, wat cashflow technisch gezien fijn kan zijn. 

Onze tip is om ons tijdig te informeren dat de huidige lease auto wordt verkocht zodat wij kunnen helpen de administratieve handelingen in juiste banen te leiden. Mogelijk kunnen we je dan ook helpen met een netto inloskorting.

Tijd voor een nieuwe auto?

Financial Lease voorraad
Wij helpen je graag verder!
Bel 085-0012770 of Whatsapp ons.

Lease auto verkopen aan particulier

Ben je van plan de financial lease auto te verkopen aan een particulier maar is het leasecontract nog niet afgelost dan blijkt het in de praktijk nagenoeg altijd noodzakelijk dat je de lease eerst zelf aflost uit eigen middelen alvorens je de auto verkoopt. Vanwege ‘timing’ is het lastig om de verkoopwaarde van de auto te gebruiken voor de aflossing. Dit heeft te maken met het feit dat de financier minimaal 1-2 dagen nodig heeft om de aflossing te verwerken. Als de particuliere klant dus eerst de verkoopprijs betaalt dan kan hij/zij niet direct de auto op naam zetten, dat wil je idealiter voorkomen.

Bekijk het aanbod

Leasevoorraad

Vragen? Laat het ons weten.

Contact Whatsapp

Nieuwe bedrijfsauto?
Bekijk de voorraad!

Ruim 40.000 auto's beschikbaar. 

Voorraad

Heb je een vraag?
Laat het ons weten!

Onze lease adviseurs helpen je graag verder.

Lease adviseurs Financial Lease For You Contact

Auto al gevonden?Leasecalculator!

Heb je de ideale auto al gevonden? Bereken jouw maandtermijn met onze leasecalculator.

Bereken
Uw geselecteerde auto's
Vergelijken