Skip to main content Skip to footer

 Onze kennis, jouw keuze 

Financial lease auto verkopen

UITLEG

 


Kan je een Financial Lease auto verkopen? Dat kan! Met Financial heb je volledige flexibiliteit om de auto te verkopen. Ben je op de auto uitgekeken, voldoet deze niet meer aan je wensen of heb je een andere reden om de auto te willen verkopen, dan is dat dus mogelijk. In deze blog leggen we uit hoe je een auto met een financial lease contract verkoopt.

Hoe werkt dat: lease aflossen en auto verkopen

Voordat je een financial lease auto kan verkopen moet eerst de lease zijn ingelost. Tot die tijd is de leasemaatschappij namelijk nog juridisch eigenaar. Je kan het leasecontract aflossen door het openstaande kredietbedrag in 1x aan de leasemaatschappij over te maken. Heb je de Financial Lease bij ons afgesloten, dan kan je altijd het openstaande saldo bij ons opvragen. Wanneer de leasemaatschappij de betaling heeft ontvangen zullen ze het verstrekkingsvoorbehoud van de auto verwijderen (waardoor zij niet meer gekoppeld zijn aan de auto) en kan de nieuwe koper de auto ook daadwerkelijk op naam zetten. In onze blog “financial lease vervroegd aflossen” vertellen we hoe aflossen in 4 stappen precies werkt.

Financial lease auto verkopen aan autobedrijf

Kies je ervoor om bij een autobedrijf een nieuwe financial lease auto te kopen en daar tegelijkertijd je huidige lease auto in te ruilen, dan is het meestal mogelijk om de aflossing van de lease auto te verwerken met de uitbetaling van het nieuwe lease contract. Zo hoeft het ‘oude’ lease contract niet eerst ingelost te worden, wat cashflow technisch gezien fijn kan zijn.

Tip:
Informeer ons tijdig wanneer je jouw huidige lease auto wil verkopen. Zo kunnen wij je helpen de administratieve handelingen in juiste banen te leiden. En mocht je een andere auto willen kopen met financial lease, dan kan je mogelijk gebruik maken van netto inloskorting.

Jouw droomauto vinden?

Bekijk ruim 40.000 lease auto's op voorraad

Lease auto verkopen aan particulier

Ben je van plan de financial lease auto te verkopen aan een particulier maar is het leasecontract nog niet afgelost dan blijkt het in de praktijk nagenoeg altijd noodzakelijk dat je de lease eerst zelf aflost uit eigen middelen alvorens je de auto verkoopt. Vanwege ‘timing’ is het lastig om de verkoopwaarde van de auto te gebruiken voor de aflossing. Dit heeft te maken met het feit dat de financier minimaal 1-2 dagen nodig heeft om de aflossing te verwerken. Als de particuliere klant dus eerst de verkoopprijs betaalt dan kan hij/zij niet direct de auto op naam zetten, dat wil je idealiter voorkomen.

Veelgestelde vragen over auto verkopen bij financial lease

Wanneer je een auto aanschaft met Financial Lease ben je direct economisch eigenaar van de auto, het juridisch eigendom blijft bij de bank tot het leasecontract volledig is afgelost. Zodra de lease is afgelost ben je dus economisch en juridisch (100%) eigenaar van de auto. Lees meer over deze  2 type eigendom bij financial lease.

Wanneer je een lease auto verkoopt komt deze op naam van de nieuwe eigenaar te staan. Voordat je de auto kan overschrijven op naam van de nieuwe eigenaar moet eerst de financiering volledig zijn ingelost. Daarna zal de leasemaatschappij automatisch de tenaamstellingscodes toesturen welke je kan gebruiken voor de overschrijving.

Financieren zonder zorgen

Bekijk onze 4 leasegaranties voor iedere ondernemer

About the author

Lees meer artikelen van Daan

Daan is sinds 2018 leaseadviseur voor Financial Lease For You en combineert zijn uitgebreidde kennis van auto financieringen met zijn passie voor marketing.