Financial Lease van een marge auto | Leasen zonder aanbetaling

Wat is een marge auto en hoe kan ik deze leasen zonder aanbetaling? Wanneer je als ondernemer een zakelijke auto gaat leasen dan krijg je te maken met de termen ‘BTW auto’ en ‘Marge auto’. Iedere auto valt in één van beide categorieën en dit kan een belangrijk financieel verschil maken. Zo is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk om een marge auto te leasen zonder daarbij een aanbetaling te hoeven doen. In dit blog vertellen we je precies wat marge auto's zijn en welke voordelen deze bieden voor ondernemers.

Wij zijn jarig: ontvang tot 100 euro bij je nieuwe auto!

Video: Alles over marge auto's in 2 minuten

Video: marge auto leasen

Wat is een marge auto?

Wat betekent een marge auto? Een marge auto is een object waar geen btw meer in de verkoopprijs zit verwerkt. Of zoals de belastingdienst de officiele betekenis heeft gedefinierd: "Margegoederen zijn gebruikte goederen die u hebt ingekocht zonder btw." (bron: belastingdienst). Meestal is de auto eigendom geweest van een particuliere eigenaar die destijds bij aanschaf de BTW heeft betaald. Vanaf dat moment is de auto een ‘marge auto’ geworden. Dit komt doordat de particuliere eigenaar de BTW niet mocht terugvragen bij de belastingdienst (zoals de meeste ondernemers dit wel mogen). Dit houdt in dat de volgende koper(s) van de auto geen btw meer betalen. Eenzelfde situatie zal ontstaan wanneer een auto zakelijk wordt aangekocht en het bedrijf besluit de btw niet terug te vragen.

Marge Auto Financial Lease uitleg


In bovenstaande situatie koopt een particuliere klant een nieuwe auto. Vanaf dit moment wordt het een marge auto. Een paar jaar later verkoopt de klant de auto aan een autobedrijf, die hem vervolgens aan een zakelijke klant verkoopt. Nu weet je wat een marge auto is.

Een auto met een “marge regeling” betreft een object waar geen BTW meer in de verkoopprijs zit verwerkt. Bij Financial Lease betekent dit dat mogelijk de volledige verkoopprijs gefinancierd kan worden.

Wanneer je een auto zoekt in onze leasevoorraad dan staat op zowel de voorraadpagina als op de autodetailpagina aangegeven of het een marge of een BTW auto beteft. Zie hieronder:

Hoe herken ik een marge of btw auto - voorraadpagina

 

Hoe herken ik marge - btw auto - autodetailpagina

Nee, niet alle tweedehands auto’s vallen automatisch onder de “marge regeling”. Pas wanneer een BTW auto is aangekocht en de hierop betaalde BTW niet is teruggevraagd wordt een occasion een marge auto. Dit is meestal het geval wanneer een particulier een BTW auto koopt, omdat je als particulier niet de BTW mag terugvorderen zoals de meeste ondernemers dit wel mogen.

Ja, een bestelbus kan ook onder de marge regeling vallen. Dit komt echter zelden voor. De meeste bestelbussen worden verkocht aan ondernemers die vervolgens de BTW weer terugvragen bij de eerstvolgende belastingaangifte. Zo blijft een bestelbus een BTW object.

Interesse? Bekijk hier > 9.000 marge auto's

Verschil tussen een btw en een marge auto

In het kort hebben we in de tabel hieronder de verschillen tussen btw en marge auto’s bij Financial Lease op een rijtje gezet:

  Marge auto btw auto
Zit in de prijs van de auto btw verwerkt? Nee Ja
Kan ik de auto kopen met financial lease? Ja Ja
Moet ik / mijn bedrijf een aanbetaling doen? Nee Ja
Kan ik de volledige verkoopprijs financieren?             Ja (mits akkoord van financier) Nee

Marge auto leasen zonder aanbetaling

Waarom is het mogelijk om een marge auto te leasen zonder aanbetaling maar niet een btw auto? De reden hiervoor is dat de financier altijd het btw bedrag als aanbetaling vraagt. De financiers oordelen dat wanneer je als ondernemer het btw bedrag bij de eerst volgende belastingaangifte mag terugvragen, zij dit bedrag niet voor de hele looptijd gaan meefinancieren. Om deze reden zal je op een btw auto altijd minimaal de btw moeten aanbetalen. Omdat in de verkoopprijs van een marge auto geen btw meer zit zou je hier mogelijk de hele verkoopprijs van kunnen financieren.

Zorgeloos leasen met onze 4 unieke leasegaranties.

Kan ik altijd een marge auto financieren zonder aanbetaling?

De mogelijkheid om een bedrijfsauto te leasen zonder aanbetaling is afhankelijk van de beoordeling van de financier. Net als voor de financiering van een btw auto zal de financier jouw financiering eerst moeten goedkeuren. Dit houdt in dat ze vrijblijvend gaan kijken of ze jou de financiering kunnen verstrekken. Het is voor zowel de financier als voor jou natuurlijk belangrijk dat je wel de lasten van de financial lease kan dragen. Zo kan de financier oordelen dat je inderdaad de volledige verkoopprijs van een marge auto kan financieren, maar ze kunnen ook een gedeeltelijke goedkeuring geven. Dit kan betekenen dat ze alsnog om een stukje aanbetaling vragen als risicobeperking. Omdat het op voorhand niet te zeggen is hoe de financier zal oordelen helpen wij je graag vrijblijvend met jouw Financial Lease aanvraag. Wij zullen bij diverse financiers checken wat jouw mogelijkheden zijn.

Voordelen van marge auto voor starters

Ben je als startende ondernemer op zoek naar een bedrijfsauto, dan kan een marge auto de ideale oplossing zijn. Financial Lease biedt verschillende voordelen voor ondernemers, waaronder:

Groen VinkjeDirect eigenaar
Groen VinkjeBehoud van eigen vermogen
Groen VinkjeProfiteer van fiscale voordelen
Groen VinkjeVolledige flexibiliteit

Ben jij een startende ondernemer en heb je meer vragen over financial lease? In onze blog "5 meest gestelde vragen over starters lease" vind je alle antwoorden!

TIP: Hoe herken ik een marge auto?

Aan de buitenkant van een auto kan je niet zien of het een btw of marge-regeling betreft. Maar hoe dan wel? In principe zal iedere aanbieder een vermelding maken het type btw/marge-regeling in de omschrijving van de auto. In onze leasevoorraad vind je ruim 40.000 auto’s, waarvan ongeveer 9.000 met een marge-regeling. Op iedere autodetailpagina staat bij de specificaties ook aangegeven in welke categorie de auto valt.

Ook wanneer je een auto buiten onze leasevoorraad hebt gevonden kan je bij ons een vrijblijvende aanvraag doen voor Financial Lease Zonder Zorgen. Bij veel websites is het helaas niet mogelijk om te filteren op btw/marge-regeling, maar zoals gezegd zal op de autodetailpagina nagenoeg altijd een vermelding staan als “btw niet verrekenbaar” wanneer het een marge auto betreft.

Ben je op zoek naar een bedrijfsauto buiten onze voorraad, houdt er dan rekening mee dat een auto aan de volgende 2 voorwaarden moet voldoen om in aanmerking te komen voor Financial Lease. 

1) De auto moet worden aangekocht bij een autobedrijf / garage / dealer (dus niet een particulier).

2) De auto mag na afloop van de financiering niet ouder dan 12 jaar oud zijn.

Bekijk het aanbod

Leasevoorraad

Vragen? Laat het ons weten!

Contact Whatsapp

Nieuwe bedrijfsauto?
Bekijk de voorraad!

Ruim 40.000 auto's beschikbaar en 8.000 marge auto's. 

Alle auto's Margeauto

Heb je een vraag?
Laat het ons weten!

Onze lease adviseurs helpen je graag verder.

Lease adviseurs FInancial Lease For You Whatsapp Contact

Auto al gevonden?Leasecalculator!

Heb je de ideale auto al gevonden? Bereken jouw maandtermijn met onze rentecalculator.

Bereken

fl4y 5 jarig bestaan

Uw geselecteerde auto's
Vergelijken