De Goedkoopste Financial Lease | 9 echt handige tips

Voor een auto wil je niet teveel betalen, dus voor de Financial Lease natuurlijk ook niet. Bijna dagelijks zien we echter leaseoffertes voorbij komen waarvan we haast van onze stoel vallen. Rentetarieven 15  procent (!) en honderden euro’s administratiekosten zijn geen uitzondering, zelfs niet bij de grootste aanbieders in de markt. Je hebt een flinke blog voor je liggen, maar neem je deze helemaal door dan weten we haast zeker dat je geld kan besparen op jouw Financial Lease. Zo geven we tips over offerte vergelijken en het verlagen van je maandtermijn, bieden we een unieke tool en vertellen we over onze 4 unieke leasegaranties.

Introductie: Hoe is het maandbedrag opgebouwd

Om te weten hoe je een goedkope Financial Lease kan kiezen is het eerst belangrijk om te weten hoe het maandbedrag is opgebouwd. Het maandbedrag dat je betaalt bij Financial Lease is afhankelijk van diverse factoren, denk hierbij aan de hoogte van het kredietbedrag, de gekozen looptijd en de gewenste slottermijn. Dit zijn allemaal factoren die je zelf kan beïnvloeden.

Belangrijke factor
Een belangrijke factor in de bepaling van het maandtermijn waar je geen invloed op hebt is het rentepercentage. Het is logisch dat je rente betaalt voor Financial Lease, je gaat immers een lening aan waarvoor je kosten moet betalen. Echter kan het rentepercentage tussen verschillende leaseaanbieders flink verschillen. De meeste leaseaanbieders zijn hier opzettelijk niet transparant over.

15% - dat nooit!
In de introductie van onze blog schreven we al dat rentepercentages 15 procent zeker geen uitzondering zijn. Nu is de kans groot dat je denkt, “ik zou nooit voor een aanbieding kiezen met 15% rente”. Dat geloven we direct, maar de kans is ook erg groot dat je niet zou weten dat een dergelijke rente in het contract is verwerkt. Er is, naast Financial Lease For You, namelijk geen enkele andere online leaseaanbieder die vermelding maakt van de rentepercentages die ze hanteren. Niet op hun website of offerte en bij sommige aanbieders wordt er zelf omheen gepraat als je er letterlijk naar vraagt. Een van de belangrijkste aspecten om de goedkoopste financial lease te vinden is dus door te letten op het rentepercentage dat in je aanbieding zit verwerkt. Daarover lees je een stuk meer in deze blog.

Tijd voor een nieuwe auto? Neem eens een kijkje...

Tip 1 t/m 3: Lease offertes vergelijken

Tip #1 - Het begint bij de rente

Het is de enige tip die we echt dubbel benoemen (de tips waarover je verder zal lezen hebben we nog niet besproken), maar dat doen we omdat het gewoon niet uit het rijtje met 9 tips mag missen. Ga je offertes vergelijken, let dan op het rentetarief dat gerekend wordt.

Tip #2 - Eenmalige administratiekosten? Dat is zonde.

Veel leaseaanbieders rekenen nog administratie- of bemiddelingskosten voor het afsluiten van de Financial Lease. De meest voorkomende tarieven zijn € 150,- en € 295,- euro, maar dit kan bij sommige partijen oplopen tot nog hogere bedragen. Wat ons betreft zonde van je geld, er zijn voldoende leaseaanbieders (waaronder wij uiteraard) die exact hetzelfde product aanbieden en hiervoor geen administratiekosten in rekening brengen. Iets om op te letten dus.

Tip #3 - Annuleringskosten - Let op deze verkooptruc

Wat zijn annuleringskosten
Annuleringskosten zijn kosten die je betaalt wanneer je bevestigd hebt een dienst af te nemen en na ondertekening van een offerte/contract er toch vanaf ziet. Deze kosten moeten uiteraard duidelijk vooraf zijn vermeld. Annuleringskosten zijn op zichzelf niet raar (al doen we er bij Financial Lease For You niet aan), maar veel leaseaanbieders gebruiken de annuleringskosten in een nare verkooptruc.

De verkooptruc
Als ondernemer heb je vast al eens gehoord van de 80-20 regel (“het pareto-principe”), wat stelt dat 20% van de klanten voor 80% van de omzet zorgt. In de Financial Lease markt zien wij een ander “principe” veel voorkomen, namelijk de 2%-15% regel (“het annuleringskosten-principe”).

Diverse aanbieders rekenen een hoge rente die ze opzettelijk nergens kenbaar maken. Vervolgens zetten ze tijdsdruk op het tekenen van de leaseofferte, bijvoorbeeld door te zeggen dat de offerte slechts 7 dagen geldig is. Teken je de offerte, dan ga je ook akkoord met 2% annuleringskosten over de hoogte van het kredietbedrag. Eenmaal getekend is de buit binnen voor de leaseaanbieder. Kom je er daarna op eigen houtje achter dat er 15% rente in je offerte zit verwerkt, dan ben je al honderden euro’s kwijt om er vanaf te zien (bij een krediet van 30.000 euro kost het al 600 euro). En natuurlijk is er bij de leaseaanbieder geen incentive om je dan nog met een marktconforme rente te helpen. Dat pleit dus nogmaals voor het feit dat je goed je offerte moet controleren voordat je hiermee akkoord gaat.

Benieuwd hoe wij het doen? Bekijk ons stappenplan...

Ons bewijs voor de goedkoopste financial lease

Om de goedkoopste financial lease offerte te scoren is het dus belangrijk om op het rentepercentage te letten, maar tegelijkertijd wordt dit je opzettelijk lastig gemaakt. Om ondernemers hiermee te helpen hebben we een unieke tool ontwikkeld, namelijk de Rentecalculator. Hiermee bieden we ondernemers de mogelijkheid om zelf de rente uit iedere offerte te vergelijken. De voordelen hiervan zijn:

Groen Vinkje Je hoeft niks op te sturen 
Groen Vinkje Krijg direct inzicht in de rente

Groen Vinkje Ontvang een oordeel: kan het nog scherper?

Met de rentecalculator hopen we je ook te kunnen bewijzen dat we je inderdaad de scherpste financial lease prijs bieden.  

4 unieke leasegaranties

Het makkelijk roepen dat je de beste en goedkoopste financial lease aanbiedt. Of de snelste bent. Maar hoe kan je er als ondernemer zeker van zijn dat een partij zijn belofte ook waarmaakt? Bij Financial Lease For You hebben we daarom 4 leasegaranties opgesteld, zo weet je wat je als klant van ons mag verwachten. Lees alles over onze leasegaranties.

Financial Lease For You Leasegaranties

Auto op het oog? Bereken zelf je maandtermijn!

Tip 4 t/m 9: Maandbedrag verlagen

Wil je voor de lease auto een zo laag mogelijk maandtermijn betalen, dan zijn er diverse aspecten waarop je zelf invloed hebt waarmee je de hoogte van het maandtermijn kan beinvloeden. In de hieronder genoemde tips geven we hier meer uitleg over.

4. Een Ferrari is niet goedkoop
Beginnend met de meest voor de hand liggende manier om een goedkoop te leasen, kies de juiste auto. Kies een auto die aan jouw wensen voldoet, maar houdt rekening met een realistische prijs-kwaliteit verhouding. Als je zoekt naar een Ferrari voor €200,- per maand dan ben je waarschijnlijk lang aan het zoeken.

Ferrari

5. Mag de auto een jaartje meer zijn?
Het leasen van een 2e hands auto of of jong gebruikte occasion heeft een aanzienlijk effect op je maandtermijn. Zo is de afschrijving op een auto het grootst in de eerste 2-3 jaar. Uit ervaring kunnen we zeggen dat zo'n 90% van onze klanten een Financial Lease afsluit voor een occasion model. 
Lees hier alles over de voordelen van tweedehands auto leasen.

6. Mag de looptijd een jaartje meer zijn?
De looptijd van de Financial Lease overeenkomst heeft natuurlijk sterk invloed op de hoogte van je maandtermijn. Kies je bijvoorbeeld voor een looptijd van 36 maanden, dan ligt je maandtermijn hoger dan bij een looptijd van 60 maanden. Immers, je betaalt hetzelfde kredietbedrag over een kortere tijd terug. Daar staat tegenover dat je rentekosten bij een kortere looptijd wel lager zijn. Dit komt doordat je voor een kortere tijd geld leent van de financieringsmaatschappij en daardoor ook minder lang rente erover zal betalen. 

7. De aanbetaling
Een andere manier om tot een lager maandtermijn te komen is door een hoger bedrag aan te betalen / zelf vooraf in te leggen. Hiermee verlaag je het kredietbedrag en daarnaast vergroot het de kans op een goedkeuring van de financier. 

8. De slottermijn
De slottermijn is een bedrag dat je gedurende de looptijd van de lease niet maandelijks aflost, maar aan het einde in 1x voldoet. Doordat je maandelijks minder aflost daalt ook het maandtermijn. Kies je voor een hogere slottermijn dan zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden, wij leggen alles uit in onze blog 'de slottermijn'.

9. Een marge auto leasen
De laatste tip om goedkoper te kunnen leasen heeft ook te maken met de aanbetaling. Bij Financial Lease ben je namelijk verplicht om minimaal het btw bedrag zelf aan te betalen, dit voldoe je aan het autobedrijf. Dit houdt in dat de financier maximaal de verkoopprijs excl. btw zal financieren. Voor auto's met een marge regeling geldt dat er geen btw meer in de verkoopprijs zit. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat de financier de volledige verkoopprijs kan financieren, zodat je geen aanbetaling hoeft te doen. Een goedkoper maandtermijn levert dit dus niet op, maar wel een manier om ook te kunnen leasen als een aanbetaling er even niet in zit.

Nieuwe bedrijfsauto?
Bekijk de voorraad!

Ruim 40.000 auto's beschikbaar. 

Voorraad

Heb je een vraag?
Laat het ons weten!

Onze lease adviseurs helpen je graag verder.

Lease adviseurs Financial Lease For You Contact Whatsapp

Auto al gevonden?Leasecalculator!

Heb je de ideale auto al gevonden? Bereken jouw maandtermijn met onze rentecalculator.

Bereken
Uw geselecteerde auto's
Vergelijken