Financial Lease voorwaarden: wat moet je weten?

Overweeg je om binnenkort zakelijk een auto te leasen? Dan is het handig om te weten wat de Financial Lease voorwaarde zijn voor ondernemers. In dit blog geven we een korte uitleg van o.a. de minimale eisen om in aanmerking te komen voor Financial Lease en welke voorwaarde er worden gesteld aan zowel aan te leveren documenten als de auto zelf.

1. Minimale eisen voor Financial Lease: De onderneming

De eerste en belangrijkste voorwaarde om in aanmerking te komen voor Financial Lease is dat je beschikt over een onderneming die is ingeschreven in de Kamer van Koophandel. Financial Lease is namelijk per definitie een zakelijke financieringsvorm. De leasemaatschappij kan jouw aanvraag daarom alleen beoordelen als er een onderneming aan gekoppeld is. Daarnaast stelt de leasemaatschappij als voorwaarde voor zakelijk leasen dat de onderneming ook in Nederland gevestigd moet zijn (of minimaal een postadres in NL moet hebben) en dat de tekenbevoegde bestuurder ook over een Nederlands BSN-nummer moet beschikken. Dus op een rijtje:

Groen blauw vinkje Kvk inschrijving - De onderneming is ingeschreven in de Kamer van Koophandel

Groen blauw vinkje Adres  - De onderneming heeft een bedrijfsadres in Nederland

Groen blauw vinkje Bestuurder - De tekenbevoegde eigenaar beschikt over een Nederlands BSN-nummer

Ja en nee. Bij Financial Lease For You werken we samen met diverse leasemaatschappijen. Een aantal hiervan kunnen ook een Financial lease aanbieden of zelf volledig goedkeuren voor starters. Ook wanneer je onderneming pas een dag in de KvK is ingeschreven kunnen we de leaseaanvraag dus in behandeling nemen. Het is wel zo dat een langere bestaansduur de kans op een goedkeuring vergroot.

Nee, het is helaas niet mogelijk om van Financial Lease gebruik te maken als particulier. Financial Lease is per definitie een zakelijke financieringsvorm. De particuliere tegenhanger van Financial Lease noemen we en ‘huurkoop’. Niet te verwarren met een private lease, dit betreft namelijk een particuliere leasevorm waarbij je de auto niet koopt maar voor een langere periode huurt.

2. Financial Lease voorwaarde: De documenten

Voldoet je onderneming aan bovengenoemde lease voorwaarden? Top, dan is de volgende stap: weten welke gegevens je nodig hebt voor Financial Lease. Het fijne antwoord daarop is dat er in principe geen documenten nodig zijn om een vrijblijvende leaseaanvraag te doen. In veruit de meeste gevallen zijn er dus ook geen jaarcijfers nodig om een lease offerte / kredietbeoordeling aan te vragen. In onze blog “financial lease zonder jaarcijfers” lees je in welke uitzonderingsgevallen wel jaarcijfers nodig zijn. 

Pas zodra je ons bevestigd dat we de Financial Lease overeenkomst voor je kunnen laten opmaken zijn verdere documenten nodig. Voor de opmaak van de leaseovereenkomst zijn benodigd: een kopie (zakelijke) bankpas, kopie rijbewijs van alle tekenbevoegde bestuurders en een definitieve verkoopfactuur van de auto.

Groen blauw vinkje Offerte aanvraag - Aanvraag kan altijd zonder jaarcijfers / documenten

Groen blauw vinkje Opmaak contracten - Kopie bankpas / rijbewijs / verkoopfactuur

Contractopmaak als je buiten de EU bent geboren
Ben je buiten de EU geboren, dan vraagt de leasemaatschappij voor de opmaak van de leaseovereenkomst ook om een kopie Nederlands ID/paspoort. Wanneer je hier niet over beschikt is een buitenlands ID/paspoort ook voldoende in combinatie met een verblijfstitel waarvan de geldigheid tot minimaal de einddatum van het leasecontract loopt. Neem gerust contact met ons op bij eventuele vragen hierover.

Tijd voor een nieuwe auto? Bekijk de leasevoorraad!

3. Voorwaarden aan de lease auto

“Oke dus er zijn in principe geen cijfers nodig en mijn onderneming voldoet aan de eisen, wat moet ik verder nog aanleveren dan?”. Tot slot zijn er nog een drietal voorwaarden die de leasemaatschappij stelt aan de auto.  Zo is het belangrijk dat de auto wordt verkocht door een in Nederland gevestigd autobedrijf en dat de auto na afloop van de financiering niet ouder dan 12 jaar is.  Een auto die bij ingang van het leasecontract exact 8 jaar oud is kan dus met een maximale looptijd van 4 jaar gefinancierd worden. Als laatste kijken de leasemaatschappijen nog naar de kilometerstand van het object. Voor de meeste aanbieders ligt de grens op een maximale kilometerstand van 200.000, het is dus handig om hier rekening mee te houden.

Groen blauw vinkje Leeftijd object - De auto is na afloop van de lease niet ouder dan 12 jaar

Groen blauw vinkje Verkopende partij - De auto wordt verkocht door een Nederlands autobedrijf (niet particulier)

Groen blauw vinkje Kilometerstand - De auto heeft niet meer dan 200.000 kilometer gereden

Import lease auto wel mogelijk?
Zoals we hierboven benoemen is het voor Financial Lease een vereiste dat de auto wordt verkocht door een Nederlands autobedrijf. Dit houdt in dat wanneer je een import auto wil leasen, deze ook door een Nederlands autobedrijf gefactureerd moeten worden. Laat je de auto door een Nederlands autobedrijf importeren dan is het dus geen probleem. Kies je ervoor om zelf de auto te importeren dan heb je nog wel een autobedrijf nodig die de auto vanuit het buitenland inkoopt, zodat zij deze aan jou kunnen doorverkopen.

Weten dat het goed zit? Bekijk onze leasegaranties.

Video: uitleg voorwaarden financial lease

Video: voorwaarden van Financial Lease

Bekijk het aanbod

Leasevoorraad

Vragen? Laat het ons weten.

Contact Whatsapp

Nieuwe bedrijfsauto?
Bekijk de voorraad!

Ruim 40.000 auto's beschikbaar. 

Voorraad

Heb je een vraag?
Laat het ons weten!

Onze lease adviseurs helpen je graag verder.

Lease adviseurs Financial Lease For You Contact

Auto al gevonden?Leasecalculator!

Heb je de ideale auto al gevonden? Bereken jouw maandtermijn met onze leasecalculator.

Bereken
Uw geselecteerde auto's
Vergelijken