Verstrekkings voorbehoud op lease auto

Koop je een nieuwe bedrijfsauto met Financial Lease, dan wordt er een verstrekking voorbehoud op de auto geplaatst. In dit blog leggen we uit wat een verstrekking voorbehoud is, wat dit betekent voor het verkopen van de auto, hoe deze op de auto wordt geplaatst en natuurlijk het verstrekking voorbehoud verwijderd wordt.

Wat is een verstrekkingsvoorbehoud

Wanneer iemand een auto (ver)koopt wordt de auto op naam van de nieuwe eigenaar gezet. Dit kan op naam van een privé persoon zijn of op naam van een bedrijf. Om een Financial Lease auto te kunnen overschrijven heb je tenaamstellingscodes nodig, deze zijn altijd in het bezit van de laatste eigenaar. Een verstrekkings voorbehoud is een methode die lease- en financieringsmaatschappijen gebruiken om ervoor te zorgen dat, zodra een Financial Lease auto op naam wordt gezet, het RDW de tenaamstellingscodes van een auto naar hen stuurt.

Waarom plaatst de leasemaatschappij een verstrekkingsvoorbehoud?

Zodra je een auto met Financial Lease aanschaft wordt deze direct jouw economisch eigendom en komt de auto op jouw (bedrijfs)naam te staan. De auto blijft echter onderpand van de leasemaatschappij tot de financiering volledig is afbetaald, tot die tijd is de leasemaatschappij juridisch eigenaar. Wanneer de auto volledig is afbetaald ben je 100% eigenaar (economisch en juridisch). Zolang de auto nog onderpand is van de leasemaatschappij kan je deze niet zonder overleg met de leasemaatschappij verkopen. Door een verstrekkings voorbehoud op de lease auto te plaatsen ontvangt de leasemaatschappij de tenaamstellingscodes en kan de auto niet zonder hun medeweten worden verkocht. Een nieuwe koper heeft immers altijd deze tenaamstellingscodes nodig om de auto op zijn naam te zetten en officieel eigenaar te worden.

Uitgelicht: Wil je jouw Financial Lease auto verkopen terwijl het leasecontract nog loopt, dan is gewoon mogelijk. Lees hierover alles in onze blog “financial lease auto verkopen”.

Tijd voor een nieuwe auto? Bekijk de leasevoorraad!

Hoe wordt een verstrekkingsvoorbehoud op lease auto geplaatst

Bij de opmaak van een financial lease contract maakt de financier ook altijd een “opdracht tot tenaamstellingscode” of (OTT-code). In deze OTT-code heeft het RDW het verstrekkings voorbehoud geplaatst. Een autobedrijf gebruikt de OTT-code om de auto op naam te zetten zodat het verstrekkings voorbehoud automatisch op de auto komt. 

Verstrekkingsvoorbehoud verwijderen

En tot slot is het natuurlijk handig om te weten hoe het verstrekkings voorbehoud wordt verwijderd van de auto. Het antwoord: dit gaat automatisch zodra de financial lease volledig is afgelost. De leasemaatschappij stuurt dan een bewijs dat het verstrekkings voorbehoud van de auto is verwijderd, samen met de tenaamstellingscodes. Deze tenaamstellingscodes kan je vervolgens gebruiken zodra je de auto wil verkopen.

TIP: Heb je de financial lease volledig afbetaald, mogelijk met vervroegd inlossen omdat je de auto wil verkopen, neem dan contact met ons op. Wij proberen graag voor je het vrijgeven van de tenaamstellingscodes te bespoedigen bij de leasemaatschappij.

Zorgeloos leasen dankzij 4 unieke leasegaranties.

Bekijk het aanbod

Leasevoorraad

Vragen? Laat het ons weten.

Contact Whatsapp

Nieuwe bedrijfsauto?
Bekijk de voorraad!

Ruim 40.000 auto's beschikbaar. 

Voorraad

Heb je een vraag?
Laat het ons weten!

Onze lease adviseurs helpen je graag verder.

Contact Lease adviseurs Financial Lease For You

Auto al gevonden?Leasecalculator!

Heb je de ideale auto al gevonden? Bereken jouw maandtermijn met onze leasecalculator.

Bereken
Uw geselecteerde auto's
Vergelijken