Occasion Lease: Tweedehands auto leasen

Combineer de voordelen van Financial Lease & (jong) gebruikte auto's

Occasion lease is uitermate geschikt voor (startende) zzp'ers of ondernemers in het MKB. Ben je op zoek naar een bedrijfsauto die snel beschikbaar is en tegen een scherp maandtermijn, dan is een gebruikte auto leasen mogelijk ook iets voor jou. Want wist je dat in 2022 meer dan 90% van onze klanten koos voor de Financial Lease van een occasion? In deze blog vertellen we je alles over wat occasion lease is, wat de voordelen zijn en welke verschillende varianten er zijn.

Wij zijn jarig: ontvang tot 100 euro bij je nieuwe auto!

Wat is occasion lease (en verschillende varianten)

Occasion Lease is een term voor de lease of financiering van een gebruikte auto. Vaak wordt ook gesproken over een tweedehands auto lease, ondanks dat het ook een auto mag zijn die meerdere eigenaren heeft gehad. Ben je op deze pagina terecht gekomen door te Googlen naar occasion lease, dan heb je waarschijnlijk al gezien dat in de zoekresultaten 3 verschillende type lease naar boven komen. Dat komt doordat occasion lease op zichzelf en breed begrip is, het is afhankelijk van jouw specifieke wensen welke leasevorm voor jou geschikt is. Occasion lease wordt hoofdzakelijk onderverdeeld in: Financial lease, operational lease en private lease (zie hieronder). 

Occasion lease zakelijk

Financial Lease is een vorm van zakelijk financieren, je koopt de auto met een lening en na afloop van lease is de auto 100% jouw eigendom. Operational lease is een "echte leasevorm". Je leaset de auto (meestal) voor een all-inclusive maandtermijn en na afloop lever je de auto weer in bij de leasemaatschappij.

Lees meer: Financial Lease vs Operational Lease

Occasion Lease particulier

Private lease is de particuliere tegenhanger van operational lease. Dit is dus ook een vorm van auto leasen waarbij je geen eigenaar van de auto bent. Het aanbod van nieuwe auto’s voor private lease is aanzienlijk groter dan voor tweedehands auto’s, maar het is dus ook mogelijk om voor een particuliere occasion private lease te kiezen.

Lees meer: Financial Lease vs Private Lease

Goed om te weten: wij bieden zelf uitsluitend Financial Lease aan.

Bekijk onze voorraad tweedehands lease auto's

4 voordelen van occasion lease

Financial Lease biedt op zichzelf al veel voordelen aan ondernemers bij de aanschaf van een auto. Denk aan fiscale voordelen, behouden van eigen vermogen, volledige flexibiliteit en het feit dat je direct eigenaar bent. Dit zijn voordelen die voor iedere auto (nieuw en gebruikt) gelden die je met Financial Lease koopt. Het zakelijk leasen van een tweedehands auto biedt echter nog 4 extra voordelen t.o.v. een nieuw object.

Goedkopere auto = lager maandtermijn

Het eerste voordeel van een gebruikte auto leasen zit in de prijs. De aanschafwaarde voor een occasion ligt natuurlijk lager dan voor eenzelfde object dat volledig nieuw is. Hierbij gaat het al snel om veel geld dat je op een occasion kan besparen. Zo is de afschrijving (lees: waardevermindering) op de auto de eerste jaren het hoogst en is een auto na 3 jaar gemiddeld al zo’n 40 tot 50 procent goedkoper in aanschaf. Dit vertaalt zich natuurlijk ook naar een lager maandtermijn.

Op voorraad = snel rijden

Een ander groot voordeel van de financial lease van een occasion is dat de auto direct beschikbaar is. Zeker in tijden van een chiptekort waar de doorlooptijd op nieuw auto’s gerust 6 tot 12 maanden kan zijn, is het contrast met een tweedehands auto groot. Binnen een week kan je de auto vaak bezichtigen, de financiering afronden en de auto in gebruik nemen.

Groot aanbod = ruime keuze

Een derde voordeel van een occasion is het grootte aanbod waaruit je kan kiezen. Of je nou op zoek bent naar een specifiek merk of gewoon naar een auto die aan alle praktische wensen voldoet, met ruim 35.000 auto’s in onze leasevoorraad is de kans op succes wel heel groot. En jouw droomauto hoeft niet eens van onze site te komen, heb je elders een auto gevonden dan helpen we je ook met een Financial Lease Zonder Zorgen!

Elektrisch rijden? Lagere bijtelling!

En tot slot; kies je voor elektrisch leasen dan biedt een occasion nog het voordeel van lagere bijtelling. Het bijtellingspercentage op een lease auto wordt namelijk voor 5 jaar vast gezet vanaf de datum dat de auto op de weg wordt toegelaten. In combinatie met het feit dat de bijtellingspercentages afgelopen jaren zijn opgelopen (en tot 2026 verder oplopen) ben je dus fiscaal gunstiger uit als je een auto kiest die 2 jaar oud is en nog 3 jaar van de oude bijtellingsregels kan profiteren.

Hoe werkt (occasion) Financial Lease?

Benieuwd naar jouw Financial Lease mogelijkheden? Doe vrijblijvend een aanvraag, binnen 1 werkdag ontvang je van ons terugkoppeling. Je kan een aanvraag doen voor een auto uit onze online leasevoorraad, of voor een auto die je elders hebt gevonden. In beide gevallen kan je eenvoudig zelf via de leasecalculator de gewenste financiële samenstelling kiezen en vul je een digitaal aanvraag formulier in. Hiervoor is het dus niet nodig om jaarcijfers mee te sturen. In ons "hoe werkt financial lease stappenplan" vind je een duidelijke omschrijving van de vervolgstappen na een goedkeuring.

Stappenplan
Heb je vragen?

leaseadviseurs financial lease for you


Wouter en Daan helpen je graag verder! Bel 085-0012770 of  Whatsapp ons.Volkswagen Commercial: oud vrouwtje

Volkswagen Commercial "oud vrouwtje"

Onzeker over een gebruikte auto?

Voel je enige onzekerheid over het kopen van een gebruikte auto, doe dan altijd navraag bij het autobedrijf over het verleden van de auto. Zo kan je altijd een proefrit maken, vragen naar de garantie opties (bovag, fabrieks- of aanvullende garantie) en mogelijk een aankoopkeuring doen.

En hoewel het 'oude vrouwtje' niet de perfecte metafoor is (je kan met Financial Lease namelijk alleen een auto kopen bij een autobedrijf) is de commercial van Volkswagen te goed om niet te delen :)

Kies voor zekerheid met onze 4 unieke leasegaranties.

Goedkope occasion lease modellen

Ben je op zoek naar en goedkope occasion om te leasen, dan hebben we hieronder twee lijstjes met populaire modellen voor je op een rijtje gezet. Uiteraard is hoogte van je maandtermijn natuurlijk ook afhankelijk van je financiële samenstelling (bijv: hogere eigen aanbetaling vooraf = lager maandtermijn), maar een mooie verkoopprijs helpt natuurlijk ook in de zoektocht naar een goedkope tweedehands lease. 

Veelgestelde vragen over (occasion) Financial Lease

Wanneer je een auto met Financial Lease wil aanschaffen moet deze aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de auto door een Nederlands autobedrijf worden verkocht, rechtstreeks aankopen via een particulier is dus niet mogelijk. Daarnaast mag de auto na afloop van de financiering niet ouder dan 12 jaar zijn en heeft de auto idealiter niet meer dan 200.000 kilometer gereden bij ingang van de lease.

Ja, met Financial Lease ben je direct economisch eigenaar van de auto. Je mag de auto op de balans zetten van de onderneming waardoor je profiteert van diverse fiscale voordelen. Vergelijkbaar met de hypotheek op je huis blijft de auto wel onderpand van de financier tot de auto volledig is afgelost. Na betaling van de laatste maandtermijn (en eventueel slottermijn) ben je volledig (economisch én juridisch) eigenaar van de auto.

Ja, wij werken enkel met leasemaatschappijen waarbij het mogelijk is om ten allen tijde een deel of de gehele financiering vroegtijdig af te lossen.

Bekijk het aanbod

Leasevoorraad

Vragen? Laat het ons weten.

Contact Whatsapp

Occasion leasen?
Bekijk de voorraad!

Ruim 30.000 tweedehands lease auto's beschikbaar. 

Voorraad

Heb je een vraag?
Laat het ons weten!

Onze lease adviseurs helpen je graag verder.

Leaseadviseurs financial lease for you Contact

fl4y 5 jarig bestaan

Uw geselecteerde auto's
Vergelijken