Wat ondernemers willen weten over Financial Lease

Heb je een vraag over financial lease? Hieronder lees je de meest gestelde vragen. Wellicht zit jouw vraag er bij.
Zo niet, mail hem naar
info@fl4y.nl.

Wat zijn de voordelen van financial lease gelet op andere leasevormen?
Het grote voordeel van financial lease is dat het de meest goedkope leasevorm is met fiscale voordelen voor jou als ondernemer. Je hoeft niet in één keer de totale aanschafwaarde op tafel te leggen. Je mag de auto op de balans zetten en afschrijven en de rente is fiscaal aftrekbaar. 
Ook tijdens de leaseperiode ben je zelf eigenaar van de auto. En ben je in deze vorm flexibeler om eerder een andere auto te gaan rijden, dan in bijvoorbeeld operationele lease.

Waarom kiezen voor Financial Lease For You?
Financial Lease For You is de enige in de markt die volledig transparant is over het rentetarief en maandbedrag voor financial lease. Veel andere internetaanbieders vermelden de rente niet en doen een tegenvoorstel na je aanvraag met een veel hogere rente. Vaak merk je dit pas op als je het contract hebt gesloten en de betaling in gaat. Wij houden niet van vervelende verrassingen voor onze klanten en werken daarom met vaste rentepercentages. En ben je elders met een identiek voorstel goedkoper uit, dan ontvang je van ons een bedrag van 150 euro terug als je de financial lease bij ons afsluit (lees meer over onze 150 euro teruggave garantie).

Wat is het minimale leasebedrag?
Met onze leasecalculator bereken je gemakkelijk de looptijd, slottermijn en aanbetaling, passend naar jouw situatie. Daarmee krijg je een goede indicatie van het minimale leasebedrag van de betreffende bedrijfsauto.

Moet ik een aanbetaling doen?
Je bepaalt zelf of je een aanbetaling doet. Betaal je meteen al een deel van de aankoopprijs, dan verlaag je het maandbedrag aanzienlijk en zijn financiers makkelijker bereid de financial lease te verstrekken. Wel moet de BTW aanbetaald worden; deze kan niet mee in de financiering (of slechts bij hoge uitzondering; informeer wanneer de BTW wel meegefinancierd moet worden).

Wat is een slottermijn?
Een slottermijn, ook wel restantbetaling, is het bedrag dat je aan het einde van de contractperiode voldoet. Het moet in verhouding staan tot de economische restwaarde van de auto na afloop van het contract. Wil je je leasetermijn verlagen? Bouw dan een slottermijn in. Over dit bedrag betaal je tijdens de looptijd geen aflossing. De hoogte van het slottermijn bepaal je (deels) zelf bij aanvang van het leasecontract.

Kan ik mijn maandbedrag verlagen?
Het maandbedrag kan je verlagen door te kiezen voor een aanbetaling of een hogere slottermijn.

Wat is de looptijd van een financial lease?
De minimale looptijd bij de meeste financiers is 12 maanden (1 jaar), afhankelijk van het merk en type. De maximale looptijd is meestal 60 maanden. Let er wel op dat de auto na afloop van de financial lease niet ouder mag zijn dan 10 jaar. Veel financiers willen geen auto’s financieren die ouder zijn dan 10 jaar. Wil je een uitzondering (kortere of langere looptijd? Mail ons of we wellicht wat kunnen regelen voor je.

Verandert het rentepercentage tijdens mijn contracttijd?
N
ee, het rentepercentage verandert niet. Bij Financial Lease For You weet je altijd waar je aan toe bent en betaal je het rentepercentage dat je hebt afgesproken gedurende de gehele looptijd van het leasecontract.

Kom ik als starter ook in aanmerking voor financial lease?
Als je heel kort staat ingeschreven bij Kamer van Koophandel neemt Financial Lease For You je aanvraag ook in behandeling. Hou dan wel rekening ermee dat de aanbetaling hoger moet zijn dan alleen de BTW. Veel financiers willen dan BTW + 25% aanbetaling.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om een financial lease te kunnen krijgen?

  • Je moet ondernemer zijn om zakelijk te kunnen leasen. Daarvoor moet je (aantoonbaar) ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel.
  • Ook de financiële situatie van je bedrijf is van belang. Je bedrijf moet de kosten wel kunnen dragen. Regelmatig wordt daarom ook om bedrijfscijfers gevraagd.
  • Het BTW-bedrag van de auto moet minimaal worden aanbetaald bij een financial lease. Je kunt de BTW bij de eerstvolgende BTW-aangifte verrekenen.
  • Financial lease wordt verstrekt aan Nederlandse bedrijven en eigenaren die de Nederlandse Nationaliteit hebben of een Europees paspoort; of een verblijfsvergunning die langer geldig is dan de financial lease periode. .

Welke informatie moet ik verstrekken voor een aanvraag?
Vraag je een offerte aan of wordt je klant van ons, dan vragen wij je om persoonsgegevens die nodig zijn om een verzekering of financiële dienst met je te sluiten. Denk hierbij aan (bedrijfs)naam, adres en woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer, bankrekeningnummer. Voor het leasecontract hebben wij een kopie nodig van:

  1. een geldig legitimatiebewijs (bij voorkeur van het rijbewijs: voor- én achterkant)
  2. de bankpas met het betreffende rekeningnummer (IBAN)
  3. de originele factuur - of een voorlopig koopcontract - van de betreffende bedrijfsauto.

Als ik een offerte aanvraag, zit ik er dan ook aan vast?
Al onze offertes zijn altijd geheel vrijblijvend. Laat je weten in te gaan op de offerte, dan ontvang je (bij goedkeuring van je aanvraag) een leasecontract. Wij gaan er dan vanuit dat je een contract met ons aan gaat. Bij ons hoef je niet direct na de goedkeuring te tekenen en wij berekenen geen boetes of andere kosten wanneer je je bedenkt. Dus tot aan het moment dat je de handtekening op het contract zet zit je nergens aan vast.

Kan ik de bedrijfsauto ook privé gebruiken?
Wanneer je de bedrijfsauto ook privé gebruikt, ziet de Belastingdienst dit als loon in natura en moet je een bijtelling betalen. Sinds 1 januari 2018 zijn de categorieën sterk vereenvoudigd. De bijtelling voor bedrijfswagens is echter weer geheel anders. Informeer bij je accountant of de Belastingdienst voor actuele informatie.

Hoe lang duurt de financieringsaanvraag?
Een financial lease kan vaak binnen 1 werkdag geregeld zijn, mits de benodigde documenten en goedkeuring van de betrokken partijen vlot voorhanden is.

Hoe regel ik de financial lease?
In onze voorraad op de website zoek je een passende auto. Je berekent online de indicatie voor je maandtermijn, aanbetaling en slottermijn. Ben je tevreden? En vraag je een financial lease aan, dan zetten wij deze meteen uit bij meerdere financieringsmaatschappijen en selecteren daarin het voorstel dat past bij jouw wensen. Na goedkeuring van je aanvraag en jouw akkoord, regelen wij het leasecontract en de betaling. Je neemt zelf contact op met het autobedrijf voor de aflevering. Bekijk ook onze video ‘Hoe koop ik een auto met financial lease?’ Kan ik ook een financial lease regelen op een auto die ik elders heb gezien? Natuurlijk! We helpen je graag met het beste financial lease aanbod. Ook al is de auto niet zichtbaar op onze site. Stuur dan de link van de auto of een order aan ons op!

Wat gebeurt er als ik stop met mijn bedrijf?
Stop je met je bedrijf? Dan moet het leasecontract ingelost worden. Neem dan contact met ons op.

Wat gebeurt er als mijn contract afloopt?
Heb je de laatste termijn betaald en ook de slottermijn, dan is de bedrijfsauto geheel van jou. Je kunt ook kiezen voor een nieuwe financial lease. Neem geheel vrijblijvend contact op.

Wat is het verschil tussen een marge en een BTW auto?
Auto’s die altijd zakelijk zijn gereden blijven BTW auto’s. over een BTW auto kan jij als ondernemer de BTW terugvorderen. Is een auto een keer in particuliere handen geweest dan is het een marge auto geworden. De BTW is al een keer betaald door de particuliere eigenaar. Over een marge auto kun je geen BTW meer verrekenen. Koop je een marge auto en wil je een financial lease dan is vaak een financial lease mogelijk van de gehele aankoopprijs. Informeer naar de mogelijkheden.

Wanneer kan ik mijn bedrijfsauto ophalen?
Wanneer Financial Lease For You jou en het autobedrijf hebben bevestigd dat aan alle voorwaarden is voldaan en het leasecontract is ondertekend, maak je een afspraak met het leverende autobedrijf voor de levering van de auto. Vaak regelen we dat binnen een of twee dagen voor je!

Voordelen Financial Lease For you

Laagste maandbedrag

Laagste prijs garantie

Snel zekerheid Financial Lease aanvraag

Binnen 1 dag zekerheid

Persoonlijke service

Persoonlijke service

The form contains errors

  • {{validation.errorMessage}}