Welke kosten zijn aftrekbaar bij Financial Lease?

Een van de redenen dat Financial Lease zo populair is onder ondernemers, is omdat diverse kosten fiscaal aftrekbaar zijn. Zo profiteer je met Financial Lease van renteaftrek, investeringsaftrek en afschrijving. Met deze regelingen mag je de kosten van je winst aftrekken waardoor je minder inkomstenbelasting betaalt. Hieronder lees je hoe de regelingen werken.

Wij zijn jarig: ontvang tot 100 euro bij je nieuwe auto!

Fiscale voordelen van Financial Lease

Wanneer je een auto aankoopt met Financial Lease ben je direct (economisch) eigenaar van de auto. Hierdoor komt deze op de balans van de onderneming. Dit houdt in dat je kan profiteren van diverse fiscale voordelen. Naast de hieronder genoemde rente- en investeringsaftrek en afschrijving, kan je ook gebruik maken van btw teruggave. Lease je een btw-plichtige auto, dan kan de btw bij de eerst volgende belastingaangifte worden teruggevorderd. Zo is de btw in één keer verrekend.

Lease auto afschrijven

Wanneer je zakelijk een auto leaset, wordt de auto gezien als een bedrijfsmiddel. Net als andere bedrijfsmiddelen mag je de kosten hiervan afschrijven. Dit doe je door de kosten te verdelen over de jaren waarin het bedrijfsmiddel in gebruik is. Op deze manier mag je van de belastingdienst jaarlijks maximaal 20% van de aanschafwaarde fiscaal aftrekken. Door de afschrijving van de winst af te trekken daalt de bedrijfswinst en betaal je minder belasting.

Investeringsaftrek op je lease auto

Als ondernemer kom je in aanmerking voor investeringsaftrek wanneer je investeert in bedrijfsmiddelen. Afhankelijk van het geïnvesteerde bedrag en de auto die geleaset wordt, kan je als ondernemer gebruik maken van de volgende investeringsregelingen: Kleinschaligheids- (KIA), milieu- (MIA), en energie-investeringsaftrek (EIA). Wij hebben hier in meer detail uitgelegd wanneer je aanspraak maakt op de verschillende varianten investeringsaftrek en rekenvoorbeelden toegevoegd ter verduidelijking.

Renteaftrek

De rente die je betaalt over het leasebedrag mag je jaarlijks van de bedrijfswinst aftrekken. Maar, hoe bepaal je het rentebedrag? Financial Lease is een vorm van annuïteitenlening. Het maandelijkse aflossingsbedrag blijft gedurende de looptijd hetzelfde, maar de samenstelling (deel aflossing + deel rente) veranderd per maand. Gebruik daarom een amortisatieschema, een overzicht dat inzicht geeft in het maandelijks te betalen rentedeel, om het exacte rentebedrag te berekenen. Exact weten hoe renteaftrek werkt? Bekijk dan hier een rekenvoorbeeld inclusief amortisatieschema.

Nieuwe bedrijfsauto?
Bekijk de voorraad!

Ruim 40.000 auto's beschikbaar. 

Voorraad

Heb je een vraag?
Laat het ons weten!

Onze lease adviseurs helpen je graag verder.

Lease adviseurs Financial lease for you Contact

Auto al gevonden?Leasecalculator!

Heb je de ideale auto al gevonden? Bereken jouw maandtermijn met onze rentecalculator.

Bereken

fl4y 5 jarig bestaan

Uw geselecteerde auto's
Vergelijken