Slimste Financial Lease: met 6 handige tips

Het kopen van een nieuwe bedrijfsauto met behoud van eigen vermogen doe je als ondernemer met Financial Lease. In dit blog geven we jou 6 tips voor de slimste auto lease. Van slimme weetjes bij het vergelijken van financial lease offertes tot het verlagen van jouw maandtermijn.

Tip 1) Lease een jong gebruikte auto (occasion).

Het grootste deel van de ondernemers kiest bij de aanschaf van een nieuwe bedrijfsauto voor een occasion, een jong gebruikte auto. Dit heeft 2 voordelen. Ten eerste is de aanschafprijs van een occasion aantrekkelijker, zo is een volledig nieuwe auto een stuk duurder. In de eerste 1-3 jaar gaat de afschrijving van een auto hardst. Het tweede voordeel is dat occasions vaak direct beschikbaar zijn, terwijl op nieuwe auto's (zeker met het huidige chiptekort in de markt) vaak een maandenlange wachttijd zit. 

Tip 2) Meerdere leaseoffertes ontvangen? Vergelijk de rentekosten.

Slim Financial Leasen is meer dan alleen prijs, maar het is toch zonde als je teveel betaalt. De kosten die je betaalt voor Financial Lease worden uitgedrukt in rentekosten. De rente zit al verwerkt in je maandtermijn. Hoe hoog de rente in jouw leaseofferte is hangt af van het rentepercentage dat in jouw offerte is verwerkt. Veel aanbieders benoemen hier opzettelijk niks over, daarom hebben we bij Financial Lease For You een rentecalculator ontwikkeld. Zo kan je zelf in 30 seconden de rente uit iedere offerte narekenen en zie je direct hoeveel je kan besparen. Meer weten, lees hier meer of bekijk de video.

Geïnteresseerd? Bekijk de leasevoorraad!

Tip 3) Meerdere leaseoffertes ontvangen? Vergelijk de voorwaarden.

Heb je van meerdere aanbieders een leaseofferte ontvangen, dan adviseren we je ook altijd even te vragen of er administratiekosten verbonden zijn aan het afsluiten van de lease. Zo kan dit verschillen van aanbieders die helemaal geen administratiekosten rekenen (zoals wij bij Financial Lease For You) tot aanbieders die €150 tot €395 euro rekenen. En dat voor exact dezelfde financiering. Toch zonde van je geld!

Tip 4) Liever geen aanbetaling? Bekijk eens een marge auto.

Wanneer je een auto koopt met Financial Lease dan heb je een minimale eigen inleg (aanbetaling) van het btw bedrag. Wil je liever geen aanbetaling doen, dan zou je een marge auto kunnen overwegen. Dit zijn auto's waar geen btw meer in de prijs zit verwerkt, vaak omdat de auto voorheen is aangekocht door een particulier die wel de btw heeft moeten afdragen bij aankoop en dit niet mocht terugvragen. Uiteraard moet lenen wel verantwoord zijn, dus wanneer je een vrijblijvende leaseaanvraag doet voor een marge auto is dit geen directe garantie dat je een akkoord krijgt zonder aanbetaling. Natuurlijk checken we graag voor je wat jouw mogelijkheden zijn. Bekijk hier onze voorraad marge auto's.

Nieuw met Financial Lease? Lees hier meer:

Tip 5) Maandlasten verlagen? Bepaal zelf je financiele samenstelling.

Een van de prettige eigenschappen van Financial Lease is dat je zelf, voor aanschaf van de auto, de financiele samenstelling van jouw lease kan bepalen. Zo bepaal je zelf de hoogte van jouw eigen inleg, lengte van de lease of hoogte van de slottermijn. Liever lagere maandelijkse kosten, dan kan je kiezen voor een slottermijn. Zo is slim auto leasen ook in eigen hand. Meer weten? Kom in contact met ons!

Tip 6) Wist je dat: ook auto's buiten onze voorraad in aanmerking komen.

Met een leasevoorraad van ruim 40.000 auto's is de kans erg groot dat jouw droomauto ertussen zit. Heb je jouw volgende bedrijfsauto al elders gevonden? Geen probleem! Ook dan helpen we je graag met een scherpe Financial Lease aanbieding en profiteer je van onze 4 leasegaranties. Wil je een vrijblijvende leaseaanvraag doen voor een auto van buiten onze website, klik dan hier.

De slimste Financial Lease

dankzij 4 unieke leasegaranties

#1 Persoonlijk contact

Online onpersoonlijk en afstandelijk? Niet bij ons!

Groen Vinkje Grijs Vast contactpersoon
Groen Vinkje Grijs Binnen 1 dag terugkoppeling
Groen Vinkje Grijs Persoonlijk telefonisch contact

#2 Meest transparante lease

Misleiding voorkomen? Wij helpen je!

Groen vinkje wit Duidelijke renteregels
Groen vinkje wit Uniek: rentecalculator
Groen vinkje wit Geen kleine lettertjes

#3 Een scherpe lease prijs

Onnodig teveel betalen? Zonde! 

Groen vinkje wit Geen administratiekosten
Groen vinkje wit Gewoon een goede prijs
   

#4 Expert support

Krijg ik het beste advies? Absoluut! 

Groen Vinkje Grijs Blogs, Video's, Tips en meer
Groen Vinkje Grijs Meedenken & ontzorgen
Groen Vinkje Grijs Beoordeeld met 9,6

Bekijk het aanbod

Leasevoorraad

Vragen? Laat het ons weten!

Contact Whatsapp

Nieuwe bedrijfsauto?
Bekijk de voorraad!

Ruim 40.000 auto's beschikbaar. 

Voorraad

Heb je een vraag?
Laat het ons weten!

Onze lease adviseurs helpen je graag verder.

Lease adviseurs FInancial Lease For You Whatsapp Contact
Uw geselecteerde auto's
Vergelijken