Bekijk hier tweedehands én nieuwe lease auto's voor €150,- per maand of minder.

Financial Lease voor € 150,- per maand of minder

Ben je als ondernemer op zoek naar een bedrijfswagen voor niet al te veel geld? Met Financial Lease financier je al een bedrijfswagen voor € 150,- euro per maand. Door de auto te financieren betaal je niet in één keer een grote smak geld en behoud je dus liquiditeit in de onderneming. Dit geld besteed je misschien veel liever aan andere bedrijfsmiddelen of processen. En ook voor een maandbedrag van +/- € 150,- euro kun je prima een auto financieren. Het ligt er natuurlijk wel aan wat je wensen zijn. Hieronder vertellen we je meer over de opbouw van het maandbedrag, wat je als starter kan financieren en op welke extra kosten je moet rekenen met financial lease.


Thijs Financial LeaseGeschreven door: Thijs

Dáárom kies je voor een gebruikte auto

Wanneer je bereid bent om maandelijks maximaal € 150,- uit te geven aan de Financial Lease is het goed zoeken naar de geschikte auto. Een luxe Audi A6 gaat dan niet lukken. Gelukkig zijn er genoeg auto’s met een vriendelijker prijskaartje. Denk bijvoorbeeld aan de Hyundai I10 die je nieuw al voor minder dan € 150,- per maand financiert.

In de meeste gevallen is een nieuwe auto echter toch al gauw te duur voor een dergelijk maandtermijn. Kijk daarom eens naar gebruikte auto’s, waaruit het aanbod bij Financial Lease toch veelal uit bestaat. Tweedehands auto’s zijn een stuk aantrekkelijker geprijsd doordat in de eerste twee jaar de afschrijving (waardevermindering van object na verloop van tijd) aanzienlijk harder gaat dan wanneer de auto een paar jaar oud is. Zo is een gebruikte auto 2 jaar na aanschaf vaak al 25% goedkoper dan de oorspronkelijke vraagprijs. Dit zorgt natuurlijk ook voor een lager maandtermijn.

Leasen voor € 150,- per maand? Met deze factoren bepaal je zelf je maandbedrag

Met Financial Lease heb je zelf invloed op de hoogte van je maandtermijn door te spelen met de volgende onderdelen:

  • De hoogte van de aanbetaling
  • De looptijd van de leaseovereenkomst
  • De hoogte van de slottermijn

Ben je van plan langere tijd met de auto te gaan rijden, kies dan voor een langere looptijd en spreid de kosten van de financiering over meerdere jaren. Verwacht je drie jaar met de auto te gaan rijden, kies dan niet alsnog voor een looptijd van vijf jaar. Wanneer je na drie jaar het resterende bedrag gaat aflossen dan betaal je namelijk de resterende maandtermijnen terug. In deze maandtermijnen zit rente en dus betaal je meestal de resterende 2 jaar aan rente terug zonder hier echt ‘gebruik’ van gemaakt te hebben.

Daarnaast kun je met een stukje aanbetaling natuurlijk het kredietbedrag verlagen waardoor je ook maandelijks goedkoper uit bent.

 

Financial Lease 150 euro - Bereken maandtermijn
Bij Financial Lease For You geven we direct inzicht in het rentepercentage zodat je zeker weet "what you see is what you get".

Tot slot kan je er ook voor kiezen om een wat hogere slottermijn te nemen om zo het maandbedrag te verlagen. De slottermijn is het bedrag dat je aan het eind van de looptijd van het contract voldoet samen met de laatste maandtermijn. Doordat je de slottermijn niet tijdens de looptijd aflost zit deze ook niet berekend in je maandtermijn. Wanneer je na afloop van het contract de slottermijn moet betalen kan je er voor kiezen om de auto te verkopen en de inruilwaarde te gebruiken voor het afbetalen van de slottermijn. Let er wel op, omdat je de slottermijn niet aflost betaal je hier wel de hele looptijd rente over. Daardoor ben je met een hogere slottermijn over het geheel duurder uit. Dat laten we hieronder zien met een rekenvoorbeeld:

Stel je hebt een auto gevonden met het onderstaande financiële plaatje:

Leasen voor 150 euro

Bovenstaande voorbeeld laat zien dat je in situatie twee, ondanks een lager maandtermijn, over een periode van 5 jaar in totaal € 366,20 duurder uit bent. Welke van de twee situaties aantrekkelijker is verschilt per persoon.

Niet teveel aanbetalen? Kies een marge auto

Een marge auto is een auto die eerder eigendom is geweest van een particulier en die daarmee al de BTW heeft betaald. Wanneer je een marge auto koopt is het niet meer nodig om BTW aan te betalen (wat normaal bij een BTW-auto verplicht is). Een marge auto zorgt niet specifiek voor een lager maandbedrag, maar heeft als voordeel wel dat je een Financial Lease aanvraag kan doen wanneer je even wat minder geld om handen hebt om de BTW aan te betalen.

Financial Lease als starter

Ben je een starter en net begonnen met je onderneming, ook dan is het mogelijk om te kiezen voor Financial Lease van een bedrijfswagen. Wanneer je de avontuurlijke stap naar ondernemerschap hebt gemaakt wil je misschien niet te veel geld besteden aan een bedrijfsauto en dan is zakelijk leasen voor € 150,- of minder een mooie oplossing. Zodra je de gewenste auto hebt gevonden is het eenvoudig om online een aanvraag te doen voor de financiering. Er zijn een aantal financiers die als randvoorwaarden hebben dat een bedrijf minimaal 2-3 jaar bestaan, maar gelukkig zijn er ook leasemaatschappijen waarbij je één dag na oprichting al een goedkeuring kan krijgen. Heb je als starter interesse in Financial Lease, neem gerust contact met ons op en wij gaan kijken wat we voor je kunnen doen.

Financial Lease: deze kosten moet je bij de € 150,- optellen

Financial Lease is een financiering van de auto en in tegenstelling tot private- en operational lease (waarbij je de auto huurt en na afloop weer inlevert) zitten niet alle kosten inbegrepen in het maandtermijn. Dat houdt in dat je nog extra kosten moet optellen bij het maandtermijn. Denk hierbij aan wegenbelasting, autoverzekering en bijtelling. Logisch, want wegenbelasting en kosten voor de autoverzekering zitten ook verwerkt in het maandbedrag van de lease varianten als private- en operational lease. Bijkomende kostenpost met zakelijk financieren is de bijtelling. Deze vorm van inkomstenbelasting betaal je wanneer je zelf geen eigenaar van de auto bent (maar de onderneming) en deze voor meer dan 500km voor privé doeleinden gebruikt. Meer informatie over bijtelling en de berekening hiervan vind je hier. Het voordeel van Financial Lease is dat deze vorm veel meer vrijheid geeft en dat je profiteert van diverse fiscale voordelen als rente- en investeringsaftrek. Lees je daar graag meer over, bekijk dan onze pagina over Fiscale voordelen.

Tip! Ga niet op zoek naar een auto ouder dan 12 jaar

Tot slot nog een kleine tip om mee af te sluiten. Let op dat wanneer je een tweedehands auto uitzoekt deze niet té oud mag zijn, anders wordt deze niet wordt goedgekeurd door de financier. Leasemaatschappijen in Nederland houden namelijk een maximale leeftijd van 10-12 jaar aan. Dit betekent dat een auto ná afloop van de leaseovereenkomst niet ouder dan 10-12 jaar mag zijn, afhankelijk van de leasemaatschappij. Kies je er dus in 2019 voor om een financial lease aan te gaan met een auto met een bouwjaar uit 2010, dan is de maximale looptijd van het contract 36 maanden. Het contract is dan namelijk in 2022 afgelopen en dan is de auto 12 jaar oud.

Lees verder

Wil je preciezer weten hoe het maandbedrag werkt? Bekijk dan onderstaande link.

Lees meer

In deze blog lees je over 7 handige tips om te komen tot het goedkoopste maandbedrag.

Lees meer

Benieuwd naar de redenen om te kiezen voor Occasion Financial Lease? Wij hebben er 5 op een rijtje gezet.

Lees meer

Voordelen Financial Lease For You

Laagste maandbedrag

Laagste prijs garantie

Snel zekerheid

Binnen 1 dag zekerheid

Persoonlijke service

Persoonlijke service

The form contains errors

  • {{validation.errorMessage}}
Uw geselecteerde auto's
Vergelijken