Skip to main content Skip to footer

 Onze kennis, jouw keuze 

Financial lease netto aflossen

UITLEG

 


Financial lease is waarschijnlijk de meest flexibele leasevorm beschikbaar. Dat heeft te maken met het feit dat je een financial lease contract op ieder gewenst moment volledig kan aflossen. Kies je ervoor om een lopend contract vervroegd in te lossen en een nieuwe auto te kopen met financial lease dan kan je mogelijk de lease netto aflossen. Wij leggen je uit wat deze netto afloskorting betekent.

Aflossen zonder nieuw lease contract

Wanneer je een financial lease contract voor het einde van de looptijd wil beëindigen kan je het openstaande kredietbedrag in 1x te voldoen aan de leasemaatschappij. Ga je de lease aflossen zonder een nieuw leasecontract af te sluiten, dan heet dit “bruto aflossen”. Het bruto inlossaldo betreft het totale kredietbedrag (lening + rente) minus het aantal betaalde reeds maandtermijnen. Heb je de financial lease via ons afgesloten dan kan je bij ons ook altijd je openstaande inlossaldo opvragen.

Aflossen met nieuw lease contract (netto aflossen = korting)

Kies je ervoor om je huidige financial lease contract vervroegd af te lossen en daarbij een nieuwe auto te kopen met een minimaal gelijkwaardige financial lease, dan bieden de leasemaatschappijen je een netto inlossaldo aan. In het netto inlossaldo zit dan een korting verwerkt waardoor je minder terugbetaalt dan wanneer je het contract volledig had uitgezeten of dan wanneer je geen nieuwe auto zou financieren. De hoogte van de inloskorting berekent de financier op het moment van inlossen, dit is namelijk afhankelijk van diverse factoren waaronder de hoogte van het kredietbedrag en resterende looptijd.

Voorwaarde om in aanmerking te komen voor netto inlossen:

  • De leasemaatschappij moet de nieuwe financial lease goedkeuren
  • Een leasemaatschappij kan alleen een netto inloskorting voor het lopende contract aanbieden als ook bij hen de nieuwe financiering wordt afgesloten
  • De nieuwe financiering moet minimaal een gelijkwaardig krediet betreffen als dat wordt ingelost

Jouw droomauto vinden?

Bekijk ruim 40.000 lease auto's op voorraad

Wist je dat...

Ga je een leasecontract inlossen dat je niet via ons hebt afgesloten en overweeg je de nieuwe financial lease wel via Financial Lease For You af te sluiten (bijvoorbeeld vanwege onze scherpe aanbiedingen), ook dan kunnen we je mogelijk helpen met een netto inloskorting. We werken samen met diverse leasemaatschappijen en mogelijk dus ook de bank waar je huidige lease is ondergebracht.

Heb je een vraag?

Onze leaseadviseurs zitten voor je klaar

About the author

Lees meer artikelen van Daan

Daan is sinds 2018 leaseadviseur voor Financial Lease For You en combineert zijn uitgebreidde kennis van auto financieringen met zijn passie voor marketing.