Taxi Leasen. Zo geregeld met 4 Handige Tips

Ben je als taxi ondernemer op zoek naar een zakelijke financiering voor je taxi? Mogelijk heb je dan al ervaren dat dit niet altijd eenvoudig is. Het zakelijk leasen van een taxi is bij veel leasemaatschappijen niet of moeilijk mogelijk. Bij Financial Lease For You laten we je graag zien dat vaak meer mogelijk is dan je denkt. In deze blog leggen we o.a. uit wat de strengere acceptatiecriteria van financiers inhouden én belangrijker… wat we er samen aan kunnen doen om toch tot een financiering te komen. Zo hebben we het hieronder over de mogelijkheden betreft jaarcijfers, starters, aanbetaling en over 4 handige tips voor het zakelijk leasen van een taxi. 

Waarom is taxi leasen moeilijk(er)?

Bij het zakelijk financieren van een auto zetten we de aanvraag uit bij één of meerdere leasemaatschappijen die vervolgens beoordelen of ze de financiering kunnen verstrekken. Het resultaat dat hieruit volgt wordt bepaald aan de hand van de mate waarin een onderneming én eigenaar voldoen aan de acceptatiecriteria van de financier. Zo wordt onder andere gekeken naar de branche waarin de onderneming zich bevindt. De financiers kunnen namelijk a.d.h.v. ervaring beoordelen of een branche minder (IT-branche), gemiddeld of bovengemiddeld (taxi, horeca, koeriersdiensten) risicovol is. Mede door de grotere kans op schade aan de auto wordt ook de taxibranche beoordeeld als bovengemiddeld risicovol ten opzicht van andere branches. Zo verminderen schades de waarde van het object en hebben ondernemers in deze branche een grotere kans op een extra kostenpost in de vorm van reparaties. Dit houdt niet in dat het zakelijk leasen van een taxi onmogelijk is, zeker niet, maar er kunnen wel strengere acceptatiecriteria gelden voor taxi ondernemers. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Het eerder moeten aanleveren van jaarcijfers bij de beoordeling
  • Het eerder moeten doen van een extra stukje aanbetaling
  • Het eerder afwijzen van startende ondernemers

Taxi leasen zonder jaarcijfers

Een van de strengere acceptatiecriteria, is dat de financier mogelijk eerder vraagt om jaarcijfers aan te leveren. Jaarcijfers helpen de financier beoordelen of een onderneming voldoende kredietwaardig is om de maandelijkse lasten van de financiering te dragen. Het is echter lang niet altijd nodig om jaarcijfers aan te leveren. Daarom is het bij Financial Lease For You altijd mogelijk om een vrijblijvende taxi lease aanvraag te doen zonder jaarcijfers. Wanneer de financiers toch écht graag jaarcijfers willen zien dan zullen we je hierover informeren.

Taxi leasen zonder aanbetaling

Veel ondernemers zouden idealiter een zo hoog mogelijk bedrag in de Financial Lease nemen, om zo kapitaal in de onderneming te behouden. Echter, het kan altijd zo zijn dat de financier naast de btw nog om een stukje extra aanbetaling vraagt. Zo ook bij de Financial Lease van een taxi. Een extra stukje aanbetaling naast de btw toont de financier dat je eigen middelen in de aankoop kan investeren, waardoor voor hen het risico kleiner is.

Wanneer je graag een taxi zou leasen zonder aanbetaling is het mogelijk verstandig om te kijken naar een auto met een margeregeling. Dit zijn auto’s waar geen btw meer in zit (bijvoorbeeld omdat de auto eerder is aangekocht door een particulier en daarmee de btw al heeft betaald) en hierdoor is het dus ook niet mogelijk om de btw aan te betalen. Bestaat je bedrijf al wat langer, dan is het mogelijk dat de financier de mogelijkheid biedt om de taxi te leasen zonder aanbetaling. Heb je ten tijde van de aanvraag wat minder kapitaal beschikbaar om te investeren in de aanbetaling, dan kan een marge-auto een oplossing zijn. Bekijk hier alle marge-auto's in onze leasevoorraad.

Taxi leasen als starter

Startende ondernemers beschikken in de beginfase van de onderneming vaak over wat minder kapitaal. Dit maakt Financial Lease een uitermate geschikte oplossing voor de aankoop van de toch vaak noodzakelijke bedrijfsauto. Zeker als taxiondernemer is de aanschaf van de bedrijfsauto natuurlijk een must. Houdt er dan wel rekening mee dat, ook wanneer je een taxi wil leasen als starter, de financier toch vaak om een stukje extra aanbetaling vraagt naast de btw. Reden hiervoor is dat financiers over weinig informatie beschikken wanneer ze de aanvraag van een startend bedrijf beoordelen. Het stukje extra aanbetaling verkleind voor de financier het risico. Wil je als starter een taxi leasen zonder enige aanbetaling (ook niet de BTW), dan is de hierboven beschreven margeregeling misschien een optie. In deze gevallen denken we graag met je mee, want vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Taxi occasion leasen

Wanneer je kiest voor het zakelijk leasen van een taxi betaal je natuurlijk niet graag teveel voor de financiering van de auto. Een van de mogelijkheden om het maandbedrag zo laag mogelijk te houden, is door een occasion te leasen. Door te kiezen voor een jong gebruikte / tweedehands auto profiteer je van diverse voordelen die de Financial Lease nog aantrekkelijker maken. Het grootste voordeel van een occasion is het aantrekkelijke kostenplaatje. De afschrijving van de auto gaat namelijk het hardst in de eerste twee jaar. Kies je voor een nette tweedehands auto dan zijn deze afschrijvingen al gemaakt, waardoor de aanschafprijs een stuk aantrekkelijker is. Daarnaast zijn occasions vaak direct beschikbaar terwijl je op een nieuw model meestal een aantal maanden moet wachten. Niet voor niets kiest veruit het grootste deel van de ondernemers in Nederland voor een occasion bij de Financial Lease van een bedrijfsauto. Door de voordelen van een tweedehands auto te combineren met de voordelen die Financial Lease biedt (denk aan behoud van liquiditeit, fiscale voordelen, direct eigenaarschap en flexibel inlossen) wordt het leasen van een taxi occasion nog aantrekkelijker.

TIP: 4 praktische tips

We hebben 4 praktische tips voor je op een rijtje gezet die jou helpen bij het maken van de juiste keuze van een auto én financial lease aanbieder.

1) Taxi met margeregeling | Doe je liever geen aanbetaling bij de start van de financiering, kies dan voor een auto met een margeregeling. Voor deze auto’s is de btw al betaald en hoeft deze dus niet opnieuw door jou aanbetaalt te worden. Let op: het kan wel zijn dat de financier alsnog om een stukje aanbetaling vraagt, dit controleren we graag vrijblijvend voor je.

2) De auto mag niet ouder zijn dan 12 jaar na afloop van de overeenkomst | Bij het aangaan van een Financial Lease hanteren alle financiers in Nederland een maximale leeftijd voor de auto. Heb je bijvoorbeeld in 2020 een auto gevonden uit 2012, dan mag de looptijd van de financiering maximaal 24-36 maanden zijn.

3) De auto moet worden aangekocht bij een Nederlands autobedrijf | Uiteraard mag de auto uit het buitenland geïmporteerd worden, zolang de auto maar gekocht wordt bij een Nederlands autobedrijf. Koop je graag een auto die door een particulier wordt aangeboden, dan is dit eventueel mogelijk met een “Sale-and-Lease-Back” constructie. Neem hierover gerust contact met ons op.

4) Last but not least! Let op het rentepercentage | Voor iedere financiering betaal je een stukje rente. Dit is normaal, maar de rentepercentages die worden gehanteerd kunnen sterk verschillen per aanbieder en de meeste aanbieders zijn hier zeer ondoorzichtig over. Wordt het rentepercentage nergens genoemd, bereken dan het rentepercentage in jouw offerte met behulp van onze Rente Calculator. Zo voorkom je dat je honderden of zelfs duizenden euro’s teveel betaalt.

Financial Lease

Nieuwe bedrijfsauto?
Bekijk de voorraad!

Ruim 40.000 auto's beschikbaar. 

Voorraad

Auto al gevonden?Leasecalculator!

Heb je de ideale auto al gevonden? Bereken jouw maandtermijn met onze rentecalculator.

Bereken
Uw geselecteerde auto's
Vergelijken