Financial Lease oplossing voor het MKB

Financial lease is een zakelijke leasevorm waar alle ondernemers gebruik van kunnen maken, ook binnen het MKB. Zo koop je een nieuwe bedrijfsauto zonder direct een grote investering te hoeven doen. Daarnaast ben je gelijk economisch eigenaar en rijdt je voor een vast maandtermijn in jouw eigen bedrijfsauto. 

Wij zijn jarig: ontvang tot 100 euro bij je nieuwe auto!

Wat is Financial Lease

Financial lease is een zakelijke vorm van financiering voor ondernemers. Het biedt ondernemers de mogelijkheid om een auto te kopen zonder direct een grote investering te hoeven doen. Voor een vast maandtermijn kan je met financial lease direct over een auto beschikken, waarbij je ook nog profiteert van diverse fiscale voordelen zoals btw-teruggave, renteaftrek en zakelijk afschrijven. Lees hier meer over wat financial lease is en de voordelen voor ondernemers.

Wat kies je in het MKB: Financial Lease of Operational Lease?

Wanneer je kiest voor MKB zakelijk leasen, dan kom je er al snel achter dat er verschillende soorten leasevormen zijn. Elke leasevorm komt zo met zijn voor- en nadelen, het is dus belangrijk om je goed te verdiepen voordat je een auto via deze manier aanschaft. Heb jij een groot wagenpark en heb je auto’s nodig voor meerdere collega’s of medewerkers? Dan is operational lease de meest aantrekkelijke optie. Bij operational lease worden alle auto gerelateerde zaken door de leasemaatschappij opgepakt. Geen zorgen dus over onderhoud, verzekeringen en reparaties. Heb jij meerdere auto’s rijden, dan is het wel gemakkelijk om alles onder één leasemaatschappij te hebben. In deze situatie kun je het beste kiezen voor gemak en dat is wat operational lease je kan bieden. Het nadeel van operational lease is wel dat het een huurcontract is. Aan het einde van het huurcontract lever jij de auto’s weer in en ben je nooit eigenaar geweest van de auto’s.

Heb jij een auto nodig voor jezelf of voor maar een paar medewerkers of collega’s? Dan past financial lease wellicht het beste bij jouw situatie. Met een klein bedrijf bestaat er een kans dat je niet over de liquide middelen beschikt om een auto in één keer af te lossen. Financial lease biedt hierin de oplossing. De bank financiert je het benodigde bedrag en gedurende de leaseperiode betaal je dit terug met een vast maandtermijn. Zodra jij de auto hebt gekocht is het direct jouw economische eigendom en wanneer de leaseperiode is verstreken ben jij 100% eigenaar van de auto. Zo is MKB financial lease vergelijkbaar met de hypotheek op een huis. Het nadeel? Zaken zoals reparatie, verzekeringen, onderhoud en wegenbelasting vallen onder je eigen verantwoordelijkheid.

Tijd voor een nieuwe auto? Bekijk ons aanbod!

Hoe werkt Financial Lease?

Heb jij besloten dat MKB financial lease toch de juiste keuze is voor jouw situatie? Goede keuze, maar hoe nu verder? Wij snappen dat je als ondernemer je liever bezig houdt met andere zaken, dan het regelen van leaseauto's. Daarom ontzorgen wij je zo veel mogelijk in het lease traject. In het kort komt dit traject neer op vier stappen. Benieuwd wat daar nog meer bij komt kijken? Klik dan hier voor het complete stappenplan.

Financial Lease stappenplan

Financial Lease voor MKB berekenen

Ik heb een auto op het oog die niet in jullie leasevoorraad staat
Heb jij al een auto op het oog en heb je interesse in financial lease? Dan wil je natuurlijk weten hoeveel MKB financial lease je gaat kosten. Met onze leasecalculator bereken je eenvoudig het maandtermijn. Vul zelf de aanschafprijs, aanbetaling, looptijd en slottermijn in en je ziet gelijk hoeveel geld jij in de maand moet betalen voor jouw leaseauto.

Ik zoek nog een auto
Heb jij besloten om met jouw bedrijf gebruik te gaan maken van MKB zakelijk leasen, dan is het belangrijk dat je een geschikte auto uitzoekt. In onze online lease voorraad vind je meerdere auto’s, zodat er altijd iets passends bij zit perfect voor jouw situatie. Op iedere pagina vind je een leasecalculator en binnen twee minuten doe je vrijblijvend een lease aanvraag.

Ik wil leaseoffertes vergelijken
Heb jij al een lease offerte van een andere organisatie ontvangen, maar wil je toch even vergelijken? Dat kunnen wij ons voorstellen en wij snappen dat je niet te veel wilt betalen als dat niet nodig is. Met onze rentecalculator kun je direct zien wat de rente in die offerte is en of je wel of niet te veel betaalt.

Kies voor een financiering zonder zorgen met onze
4 unieke leasegaranties

MKB bijtelling berekenen

Als jij als ondernemer een auto met financial lease hebt gekocht, ben je verplicht om bijtelling te betalen. Bijtelling is niets anders dan een vorm van inkomstenbelasting die je in Nederland verplicht bent om te betalen. Dit betaal je als je jouw bedrijfsauto per jaar voor meer dan 500 kilometer voor privédoeleinden gebruikt. Als je namelijk privé kilometers gaat rijden met een auto van de zaak, dan ziet de belastingdienst dit als loon in natura en daarover moet je belasting betalen. 

Wil je hier meer over weten en ben je benieuwd hoe je de MKB bijtelling kan berekenen? Dat lees je op de volgende pagina: bijtelling lease auto.

Veelgestelde vragen

Ja, dit is zeker mogelijk. Ook wanneer je de auto buiten onze voorraad hebt gevonden ben je bij Financial Lease For You zeker van het scherpste maandtermijn én betaal je géén bemiddelings- en/of administratiekosten. Bereken via onze leasecalculator het maandtermijn voor een auto van buiten onze voorraad.

Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Denk bijvoorbeeld aan: wat voor auto wil je kopen, hoe hoog is het bedrag dat je wil financieren en over wat voor periode wil je het terugbetalen? Met behulp van onze leasecalculator bereken je zelf eenvoudig het maandtermijn bij een financiële samenstelling naar jouw wens. Zoek je nog een auto, bekijk dan onze lease voorraad. Hier staat bij iedere auto een lease calculator.

Dit is mogelijk, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Zo kan je onderscheid maken tussen marge- en btw auto's. Het btw-bedrag van een auto zal je altijd zelf als aanbetaling moeten voldoen. Wanneer jouw onderneming btw plichtig is mag je dit bij je volgende belastingaangifte terugvragen. Een marge auto is een auto waar geen btw meer op zit. Hierdoor zou je mogelijk de volledige verkoopprijs kunnen financieren (onder voorbehoud van goedkeuring door een financier). Meer informatie hierover vind je in onze blog "marge auto's".

Wanneer je een vrijblijvende aanvraag bij ons indient heeft de financier voor het beoordelen van de aanvraag je persoonsgegevens, KVK-nummer, details van de auto en gewenste samenstelling van de financiering nodig. Het is dus niet per definitie nodig om jaarcijfers o.i.d. aan te leveren.

Wanneer de financier hier wél om vraagt zullen we je hierover informeren. Wanneer je de financial lease wenst af te sluiten heeft de financier additionele gegevens nodig om de leaseovereenkomst op te kunnen maken. Dit zijn: 


- Kopie zakelijke bankpas (met rekeningnummer waarvan afschrijving mag plaatsvinden)
- Kopie ID-bewijs
- Kopie definitieve factuur van de aankoop

Bekijk ons aanbod

Leasevoorraad

Vragen? Laat het ons weten!

Contact Whatsapp

Nieuwe bedrijfsauto?
Bekijk de voorraad!

Ruim 40.000 auto's beschikbaar. 

Voorraad

Heb je een vraag?
Laat het ons weten!

Onze lease adviseurs helpen je graag verder.

Lease adviseurs Financial Lease For You Whatsapp Contact

Auto al gevonden?Leasecalculator!

Heb je de ideale auto al gevonden? Bereken jouw maandtermijn met onze rentecalculator.

Bereken

fl4y 5 jarig bestaan

Uw geselecteerde auto's
Vergelijken