Banner - hoeveel mag ik leasen

Financial Lease met korte looptijd? 5 mogelijke redenen.

Met Financial Lease heb je als ondernemer de vrijheid om zelf een looptijd te kiezen voor de duur van het leasecontract. Dan kan de vraag opkomen: doe ik er verstandig aan om een kortere looptijd te kiezen? In dit blog leggen we uit hoe de looptijd de Financial Lease beïnvloed en welke 5 voordelen een kortere looptijd kan bieden.

Wat is looptijd?

De looptijd is de lengte van de leaseovereenkomst, meestal uitgedrukt in maanden. Dus in hoeveel maanden wil je de lening terugbetalen? Bij Financial Lease kan je zelf een looptijd kiezen, van een minimale looptijd van 12 maanden tot een maximale looptijd van 72 maanden. Bij een financiering met de langere looptijd wordt het contract minder snel afgelost, wat betekent dat het maandelijkse bedrag lager wordt. Hoewel de meest gekozen looptijd bij Financial Lease 60 maanden is, zijn er ook redenen om juist een kortere looptijd te overwegen. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Ja, de maximale periode waarvoor je een financial lease contract kan afsluiten is afhankelijk van de leeftijd van de auto. Afhankelijk van welke financier jouw aanvraag goedkeurt mag de auto na afloop van het leasecontract maximaal 11 of 12 jaar oud zijn.

Voorbeeld: Als de auto aan het begin van de looptijd al 8 jaar oud is, kan het leasecontact slechts voor 3 of 4 jaar (36 of 48 maanden) worden afgesloten.

5 voordelen van auto leasen met kortere looptijd

#1 Besparen op onderhoud- en reparatiekosten

Bij Financial Lease ben je zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en eventuele reparaties van de auto. Des te langer je met een auto rijdt des te groter de kans op hogere kosten die hieruit kunnen voortvloeien. Immers, auto’s die veel of langer gebruikt worden hebben meer last van slijtage. Op den duur moeten banden, remmen, etc. vervangen worden. Met een kortere looptijd kan je sneller voor een andere auto kiezen en kan je deze kosten mogelijk voorkomen.

Tijd voor een nieuwe auto? Bekijk de leasevoorraad!

#2 Hogere restwaarde

Wanneer de financiering volledig is afgelost is de auto 100% jouw eigendom. De waarde die de auto op dat moment nog heeft noemen we ‘restwaarde’. Ben je van plan de auto na afloop van de lease te verkopen, dan wil je natuurlijk een zo hoog mogelijke prijs hiervoor ontvangen. Zo ben je dus gebaat bij een hogere restwaarde. Met een korte looptijd op de Financial Lease is de auto na afloop meer waard, immers: een auto die 5 jaar oud is heeft een hogere waarde dan exact dezelfde auto van 7 jaar oud.

#3 Lagere rentekosten

De hoogte van de rentekosten in een financiering is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan het rentepercentage, de hoogte van het kredietbedrag, de slottermijn, maar ook de looptijd van de financiering. Des te langer je geld leent, des te langer betaal je hier rente over. Hoewel rente niet de enige bepalende factor moet zijn in de keuze voor Financial Lease is het wel goed om hier rekening mee te houden.

Weten dat het goed zit? Bekijk onze leasegaranties.

#4 Minder lang gebonden aan een contract

Het komt regelmatig voor dat ondernemers hun Financial Lease contract vroegtijdig willen stopzetten of inlossen. Je weet namelijk nooit wat de toekomst brengt. Bij Financial Lease For You werken we uitsluitend met financieringsmaatschappijen waar het mogelijk is om boetevrij de financiering in te lossen. Zo bieden we optimale flexibiliteit, ook bij een langer lopend contract. Mocht je toch een fijner gevoel hebben bij een kortere contractduur dan kan je daar natuurlijk ook voor kiezen.

#5 Rijden in een nieuwe bedrijfsauto

En tot slot: een kortere looptijd zorgt ervoor dat je altijd met een nieuwe bedrijfsauto goed voor de dag komt bij jouw klanten of zakenrelaties. Weet je van jezelf dat je graag om de 2 jaar in een andere auto wil rijden, dan is het voordeliger om gelijk voor een korte looptijd te kiezen i.p.v. altijd langere leasecontracten vervroegd in te lossen. Een bijkomend voordeel hiervan is dat je iedere keer opnieuw geniet van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Van elektrisch rijden, adaptieve cruise control en Apple Carplay tot Lane Departure functies. Wie wil dat nou niet?

Nadeel van een korte looptijd

Het grootste nadeel van een kortere Financial Lease looptijd zit hem in het kostenplaatje. Doordat je in een kortere periode de gehele lening zal terugbetalen ligt het maandtermijn juist hoger. Het is natuurlijk belangrijk dat een kortere looptijd ook past bij jouw financiële situatie. Wanneer je dus kiest voor een kortere looptijd is het wel belangrijk dat je deze hogere maandlasten kan opbrengen zonder hier een risico op te lopen. Heb je hier twijfels over dan is de keuze voor een langere looptijd misschien toch handiger, je kan altijd nog besluiten het financial lease contract eerder af te lossen.

Bekijk het aanbod

Leasevoorraad

Vragen? Laat het ons weten.

Contact Whatsapp

Nieuwe bedrijfsauto?
Bekijk de voorraad!

Ruim 40.000 auto's beschikbaar. 

Voorraad

Heb je een vraag?
Laat het ons weten!

Onze lease adviseurs helpen je graag verder.

Lease adviseurs Financial Lease For You Contact

Auto al gevonden?Leasecalculator!

Heb je de ideale auto al gevonden? Bereken jouw maandtermijn met onze leasecalculator.

Bereken
Uw geselecteerde auto's
Vergelijken