Skip to main content Skip to footer

 Kennisbank 

Eenvoudig leasen met 7 handige tips

TIPS

 


Het kopen van een auto, ook als je dit doet met financial lease, blijft altijd een grote investering. Daarom geven we je graag een aantal tips om je ervaring eenvoudiger en vertrouwder te maken. We hebben een lijstje met 7 tips, verdeeld over 3 categorieën voor je opgesteld. En heb je vragen? Onze leaseadviseurs zitten klaar om je te helpen!

Tips voor een lager maandtermijn

1) Lease een gebruikte auto (occasion)

Wist je dat ruim 90% van onze klanten kiest voor de financiering van een gebruikte auto? Dit noemen we occasion lease en dat heeft 2 duidelijke voordelen. Ten eerste is de aanschafprijs van een occasion veel aantrekkelijker. In de eerste drie jaar gaat de afschrijving van de auto (verlies van waarde) het hardst. Met een jong gebruikte auto rijdt je in nagenoeg dezelfde luxe, maar dan een stuk goedkoper. Het tweede voordeel is dat occasions vaak direct beschikbaar zijn, terwijl op nieuwe auto’s meestal een maandenlange wachttijd zit. 

2) Kies de juiste financiële samenstelling. Bijv. met een slottermijn

Een van de prettige eigenschappen van financial lease is dat je zelf de financiële samenstelling van de lease kan bepalen. Zo kun je ervoor kiezen om een slottermijn in de lease toe te voegen. Dit is een bedrag dat je niet maandelijks aflost, waardoor je per maand minder betaalt. We hebben een heel handige blog over de slottermijn (+ rekenvoorbeeld) geschreven waarin we je er alles over uitleggen. Je kan het maandtermijn natuurlijk ook verlagen door voor een hogere aanbetaling of langere looptijd te kiezen.

Tips voor het vergelijken van offertes

3) Eenvoudig rentetarieven vergelijken met onze unieke rentecalculator

Slim financial leasen is meer dan alleen prijs, maar het is toch zonde als je teveel betaalt. De kosten die je betaalt voor financial lease worden uitgedrukt in rentekosten. De rente zit al verwerkt in je maandtermijn. Hoe hoog de rente in jouw leaseofferte is hangt af van het rentepercentage die in jouw offerte is verwerkt. Veel aanbieders benoemen hier opzettelijk niks over, daarom hebben we bij Financial Lease For You een rentecalculator ontwikkeldHiermee bereken je zelf binnen 30 seconden het rentetarief in iedere leaseofferte. Eenvoudig, handig en transparant.

4) Administratiekosten? Zonde van je geld!

Heb je van meerdere aanbieders een leaseofferte ontvangen, dan adviseren we je ook altijd even te vragen of er administratiekosten verbonden zijn aan het afsluiten van de lease. Zo kan dit verschillen van aanbieders die helemaal geen administratiekosten rekenen (zoals wij bij Financial Lease For You) tot aanbieders die €150 tot €395 euro rekenen. En dat voor exact dezelfde financiering. Toch zonde van je geld!

Jouw droomauto vinden?

Bekijk ruim 40.000 lease auto's op voorraad

Tips voor het vinden van de juiste auto

5) Liever geen aanbetaling doen? Kies een marge auto.

Wanneer je een auto koopt met financial lease dan heb je een minimale eigen inleg (aanbetaling) van het btw bedrag. Wil je liever geen aanbetaling doen, dan zou je een marge auto kunnen overwegen. Dit zijn auto's waar geen btw meer in de prijs zit verwerkt, vaak omdat de auto voorheen is aangekocht door een particulier die wel de btw heeft moeten afdragen bij aankoop en dit niet mocht terugvragen. Uiteraard moet lenen wel verantwoord zijn, dus wanneer je een vrijblijvende leaseaanvraag doet voor een marge auto is dit geen directe garantie dat je een akkoord krijgt zonder aanbetaling. Natuurlijk checken we graag voor je wat jouw mogelijkheden zijn. Bekijk hier onze voorraad marge auto's.

6) Auto elders gevonden? Geen probleem?

Met een leasevoorraad van ruim 40.000 auto's is de kans erg groot dat jouw droomauto ertussen zit. Heb je jouw volgende bedrijfsauto al elders gevonden? Geen probleem! Ook dan helpen we je graag met een scherpe financial lease aanbieding en profiteer je van onze 4 leasegaranties. Wil je een vrijblijvende leaseaanvraag doen voor een auto van buiten onze website, klik dan hier.

7) Aan welke voorwaarden moet een lease auto voldoen?

Kies je voor een auto buiten onze voorraad, dan is het handig om te weten dat de auto wel aan een paar financial lease voorwaarden moet voldoen. Zo moet de auto worden verkocht door een autobedrijf/garage (particulier komt niet in aanmerking) en mag deze na afloop van de financiering niet ouder dan 12 jaar zijn.

Heb je een vraag?

Onze leaseadviseurs zitten voor je klaar

About the author

Lees meer artikelen van Daan

Daan is sinds 2018 leaseadviseur voor Financial Lease For You en combineert zijn uitgebreidde kennis van auto financieringen met zijn passie voor marketing.