Skip to main content Skip to footer

 Onze kennis, jouw keuze 

Financial lease auto's vergelijken

UITLEG

 


Heb je besloten om een zakelijke auto aan te schaffen met financial lease, dan helpen wij je graag met een financiering zonder zorgen. Met onder meer onze kennis, handige calculators en persoonlijk contact doen we ons uiterste best om jou te ontzorgen. Weet je wat voor veel ondernemers het lastigste onderdeel is van het leasetraject? Het vinden van de ideale auto! Dat is natuurlijk een keuze die je alleen zelf kan maken, maar ook hierbij willen we je graag helpen. Dus zoek je nog een auto? Lees snel deze blog en de tips die we voor je hebben!

Waarom moet ik letten bij het kiezen van een auto?

Het is natuurlijk belangrijk om een auto te kiezen die past bij jouw wensen en de activiteiten van jouw onderneming. Werk je in de bouw en moet je veel spullen vervoeren dan is en bus logischer dan een personenauto. Aan de andere kant moet je ook rekening houden met de eisen die de financier aan een auto stellen. Zo zijn er een aantal ‘harde eisen’ waar de auto aan moet voldoen (bijv. maximale leeftijd en kilometerstand) en zijn er eisen die de financier kunnen stellen per branche of type ondernemer. Hieronder benoemen we twee facetten om rekening mee te houden:

Voorwaarden aan de auto

Niet iedere auto komt in aanmerking voor financial lease. Hoewel de exacte eisen kunnen verschillen per financier, zijn er een paar aspecten om op te letten. Alle financiers kijken bijvoorbeeld naar de leeftijd van het object. In de regel geldt dat een auto na afloop van het leasecontract niet ouder dan 11 of 12 jaar mag zijn (afhankelijk van de financier). Koop je in 2024 een auto met een bouwjaar van 2016, dan is de auto dus al 8 jaar oud en mag je deze maximaal 4 jaar financieren. Verder hebben de meeste financiers liever dat een auto niet meer dan 200.000km op de teller heeft (bij ingang van het leasecontract). En tot slot, heel belangrijk: de auto moet altijd worden verkocht door een autobedrijf. Je kan dus niet een auto met behulp van financial lease kopen als deze wordt verkocht door een particulier.

Hoeveel kan ik leasen? Dan kies ik daarna een auto

Af en toe vragen ondernemers ons eerst hoeveel ze kunnen leasen, om met die kennis een auto uit te zoeken. Dat maakt het makkelijker om gericht naar een auto in de juiste prijsklasse te zoeken. Helaas werkt het iets anders. De financier kan pas een aanvraag beoordelen (en de hoogte van een mogelijk krediet bepalen) aan de hand van een gekozen auto. Er moet dus eerst een auto zijn voordat deze vraag beantwoord kan worden.

Jouw droomauto vinden?

Bekijk ruim 40.000 lease auto's op voorraad

Auto kenmerken vergelijken met onze handige auto vergelijk functie

Heb je al een specifiek merk of model op het oog maar twijfel je nog tussen een aantal opties? Gebruik onze handige “auto vergelijk functie”. Bij iedere auto in onze online leasevoorraad vind je de mogelijkheid om de auto toe te voegen aan de auto vergelijker. Heb je twee of drie modellen gekozen die je graag naast elkaar wil zetten, dan krijg je overzichtelijk te zien hoe de auto’s van elkaar verschillen op basis van prijs, verkoper en specificaties. Handig toch!

Autobedrijf checken

Heb je een mooie auto op het oog, dan is het ook handig om altijd even de verkopend partij te checken. Zit het autobedrijf bij jou in de buurt (als je dat belangrijk vindt), zijn de reviews goed en wat voor garantie mogelijkheden bieden ze. Wanneer je met financial lease een auto koopt bepaal je zelf bij wie je dit doet, het is dus belangrijk dat je een partij uitzoekt waar je een goed gevoel bij hebt.

40.000 auto's vergelijken op één website

Heb jij al je wensen genoteerd? Dan is het tijd om auto’s te gaan vergelijken! Op deze manier zie je de specificaties van de geselecteerde auto’s en kan jij een weloverwogen keuze gaan maken. Is de keuze gemaakt? Dan kun je gelijk een gratis lease offerte aanvragen. Meestal ontvang je binnen één werkdag de uitslag. Heeft de financier jouw aanvraag goedgekeurd, dan is het tijd om een proefrit te maken. Lees hier meer over de vervolgstappen van het lease traject.

Financieren zonder zorgen

Bekijk onze 4 leasegaranties voor iedere ondernemer

About the author

Demi Houtveen

Demi is sinds 2023 marketeer bij Financial Lease For You. Zij schrijft onder andere blogs om jou meer informatie te geven over de mogelijkheden die financial lease te bieden heeft.