Skip to main content Skip to footerFiscale voordelen

Renteaftrek bij een lease auto.

 

Is de rente van een financial lease overeenkomst aftrekbaar? Jazeker! Een financial lease overeenkomst is een zakelijke vorm van lenen, waardoor je de rente mag aftrekken van de winst uit je onderneming. Hierdoor betaal je minder belasting.#1 Persoonlijke service

#2 Transparant leasen

#3 Scherp aanbod

#4 Alle expertise op 1 plek

Wanneer je boekhouder (of jijzelf) wil weten hoeveel je rente je over een bepaalde periode hebt betaald dan maak je gebruik van een 'amortisatieschema'. Met een amortisatieschema kun je precies inzien wat je dat jaar aan rente betaalt en hoeveel je dus fiscaal kan aftrekken. Heb je de financial lease bij ons afgesloten, dan kan je het amortisatieschema bij ons opvragen.

Renteaftrek met amortisatieschema

In 2023 koop je een nieuwe financial lease bestelauto met een aanschafwaarde van € 26.000 euro (ex. BTW). Je bent als ondernemer vrijgesteld van BPM voor de bestelauto en je krijgt de BTW terug van de belasting. Het leasebedrag is dus gelijk aan de verkoopprijs excl. BTW, namelijk € 26.000 euro.

Leasebedrag:  € 26.000
Looptijd:           60 maanden
Slottermijn:      € 5.000

Op basis van bovengenoemd voorbeeld, volgt onderstaand amortisatieschema:

renteaftrek amortisatieschema

De totale rente over 2024 bedraagt € 1.456 euro. Ben je een zzp'er en betaal je een belastingtarief van 39.97%, dan is dit een besparing van € 581,95 euro.

Let op:
We adviseren je altijd om vragen of onzekerheden over de toepassing van fiscale voordelen te bespreken met jouw boekhouder of financieel adviseur. Die persoon kent jouw financiele situatie en de impact van de fiscale voordelen hierop het best.

Waarom kiezen ondernemers voor financial lease for you? Nou...

Wij begrijpen dat het afsluiten van een financiering gewoon goed geregeld moet zijn. Eenvoudig maar duidelijk. Transparant maar zonder onnodige informatiestress. Soms snel maar altijd correct. Daarom leunt onze service op 4 kernwaarden, dat geeft zekerheid. Lees alles over onze unieke leasegaranties.

Persoonlijke service

Transparant leasen

Scherp aanbod

Alle expertise op 1 plek