Kan ik als starter Financial Leasen?

Het is een vraag die door veel beginnende ondernemers wordt gesteld: Kan ik als starter een auto leasen? Bij Financial Lease For You is dit in de meeste gevallen mogelijk, dankzij de soepele leasecriteria voor starters. Uiteraard dient lenen wel verantwoord te zijn, daarom kijken we samen met jou naar de mogelijkheden. Benieuwd naar onze tips? Scroll tot onderaan de pagina!

Daan Financial LeaseGeschreven door: Daan

Financial Lease voor startende ondernemers

Als startende ondernemer wil je bouwen, groeien en je geld investeren aan zaken waarvoor een investering écht noodzakelijk is omdat je er geld mee kunt verdienen. Denk aan een bedrijfsvoorraad, apparatuur, etc.. De mogelijkheid om te investeren in deze goederen wordt beperkt als je een groot bedrag eigen geld stopt in de, wel noodzakelijke, aanschaf van een auto. Financial Lease is daarom voor veel ondernemers een uitkomst. Je betaalt maandelijks een vast bedrag en bent niet in één keer een groot deel van je kapitaal kwijt.

Financial Lease (voor Starters): Wat is het precies?

Bij Financial Lease word je zakelijke auto gefinancierd door een leasemaatschappij. Dit bedrag betaal je in maandtermijnen terug waarvan je vooraf zelf de hoogte kunt bepalen. Door de kosten van je zakelijke auto te verspreiden over enkele jaren… 

... kan je als starter in een auto rijden zonder direct grote uitgaven te moeten maken
... behoud je liquiditeit / reserves in de onderneming
... behoud je de mogelijkheid om te investeren in andere bedrijfsmiddelen

Daarnaast investeer je als starter met Financial Lease maandelijks in je eigen bedrijfsauto. De auto wordt bij aankoop namelijk direct jouw economisch eigendom.

Financial Lease brengt ook enkele fiscale voordelen met zich mee waar je als startende ondernemer flink van kunt profiteren. Zo kan het gehele BTW-bedrag worden teruggevorderd en mag je de rente van je winst aftrekken waardoor je minder belasting betaalt. Voor veel startende ondernemers en zzp’ers kan Financial Lease een passende oplossing zijn om relatief goedkoop een zakelijke auto aan te schaffen.

Wat heb ik als Starter nodig voor Financial Lease?

Financial Lease is per definitie een zakelijke vorm van financieren. Dit houdt in dat je enkel een financiering kan afsluiten wanneer je de aanvraag kan doen op naam van een onderneming. Deze onderneming moet inschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Daarbij moet je als BTW-plichtig bedrijf altijd zelf de BTW aanbetalen. Je hebt dus een stukje startkapitaal nodig, dit bedrag mag je wel weer terugvragen bij je eerstvolgende belastingaangifte. Kies je echter voor een auto met een ‘marge-regeling’ (auto’s waar geen BTW meer in zit), dan is een aanbetaling niet altijd verplicht. Om als starter een vrijblijvende Financial Lease aanvraag te kunnen doen heb je dus minimaal nodig:

Een onderneming met een KvK-nummer

Het is dus niet verplicht om jaarcijfers of een kopie van je inkomstenbelastingaangifte aan te leveren ter beoordeling. Hoewel de financier hierom kan vragen (met name bij duurdere auto’s) is dit dus geen vooraf vastgestelde vereiste. Hierdoor kan het verkrijgen van een Financial Lease een snel en gemakkelijk proces zijn. Bij Financial Lease For You ontvang je zelfs binnen één werkdag zekerheid over de beoordeling van je aanvraag. Neem een kijkje in onze online leasevoorraad, of bereken jouw maandtermijn van een auto die je elders hebt gevonden.

Soepele acceptatiecriteria

Het kan voor startende ondernemers best lastig zijn om een financier te vinden die bereid is om een krediet te verstrekken. Veel kredietverstrekkers doen het liefst zaken met ondernemingen die minimaal 3 jaar actief zijn. Dit geeft hen meer zekerheid dat de lessee (leaseafnemer) de maandelijkse betaling kan blijven voldoen. Tegelijkertijd maakt dit het voor startende ondernemers vaak lastig om een auto te leasen. Bij Financial Lease For You werken we met veel financiers die soepele acceptatiecriteria hanteren zodat ook startende ondernemers een auto kunnen leasen.

Bekijk hier de online leasevoorraad

Tips voor Starters

Tot slot hebben we nog een aantal zinvolle tips voor startende ondernemers die voor (misschien hun eerste keer) Financial Lease kiezen.

  • Occasions | Veruit het grootste deel van alle Financial Lease wordt afgesloten op een jong gebruikte auto / occasion. Deze auto’s zijn een stuk goedkoper omdat de waarde van een nieuwe auto het snelst verminderd in de eerste 3 jaar.
  • Bouwjaar | Kies je voor een gebruikte auto, let dan op dat de auto niet meer dan 10/11 jaar oud mag zijn na afloop van het contract. Kies je in 2020 voor een auto uit 2012, dan is deze nu al 8 jaar oud. Dit houdt in dat je deze nog 2/3 jaar mag financieren.
  • Auto elders gevonden | Jouw droomauto gevonden buiten onze online voorraad? Geen probleem! Wij helpen je graag met de Financial Lease, ook wanneer de auto niet uit onze voorraad komt!
  • Administratiekosten |Bij ons betaal je geen administratie en/of bemiddelingskosten. Elders een offerte ontvangen? Check dit altijd, er zijn een hoop partijen die voor exact dezelfde dienstverlening honderden euro’s vragen onder deze noemer.
  • Rente vergelijken |Voor iedere financiering betaal je rente, zo ook bij Financial Lease. Het rentepercentage is het beste middel om verschillende offertes te kunnen vergelijken. Helaas zijn de meeste aanbieders hier niet transparant over, zo worden vaak ‘stiekem’ hogere rentes gerekend zonder enige toelichting. Om die reden hebben wij een ‘Rente Calculator’ gebouwd, hiermee bereken je zelf het rentepercentage in iedere Financial Lease offerte!

Samengevat:

  • Ja, we kunnen je helpen met Financial Lease ook al bestaat je bedrijf nog maar heel kort
  • We nemen de mogelijkheden met je door als de financier aanvullende vragen heeft of eisen stelt.

Voordelen Financial Lease For You

Laagste maandbedrag

Laagste prijs garantie

Snel zekerheid

Binnen 1 dag zekerheid

Persoonlijke service

Persoonlijke service

The form contains errors

  • {{validation.errorMessage}}
Uw geselecteerde auto's
Vergelijken