Renteverhoging Europa beinvloed Financial Lease

15/11/2022

Het zal je niet ontgaan zijn, alles wordt duurder. Prijsstijgingen vliegen ons allemaal om de oren, van grondstoffen tot producten en diensten. Het heeft geleid tot een wereldwijde inflatie en om dit te beteugelen wordt het ‘renteapparaat’ ingezet. De Europese Centrale Bank (ECB) heeft afgelopen periode meerdere rentestijgingen doorgevoerd en deze raken ook de Financial Lease markt. In dit artikel bespreken we de oorzaak en het effect van deze rentestijgingen op jouw Financial Lease. En natuurlijk hoe wij als Financial Lease For You binnen onze mogelijkheden mee omgaan.

Waarom Europese rentestijgingen?

Om de inflatie tegen te gaan heeft de ECB de rente afgelopen periode meermaals verhoogd (bron: ECB). Hiermee wordt het duurder voor banken om geld in te kopen en als gevolg duurder voor consumenten en het bedrijfsleven om geld te lenen. Daarnaast wordt het aantrekkelijker voor mensen om te sparen. Deze beide gevolgen verlagen de vraag naar producten en diensten en mede hiermee hoopt de ECB de prijsstijgingen te stoppen en inflatie tegen te gaan.

Renteverhoging in beeld
Voor de meeste Nederlanders is het effect van de rentestijgingen het beste zichtbaar in de stijging van de hypotheekrente. Zo schrijft de hypotheker.nl: “sinds begin dit jaar is de gemiddelde 20-jaars hypotheekrente zonder NHG van 1,92 procent naar 4,56 procent met 2,6 procentpunt sterk gestegen”. Echter hebben de rentestijgingen invloed op alle vormen van geld lenen, zo ook de financiering van jouw bedrijfsauto.

Het effect van de renteverhoging op de Financial Lease markt

Koop je een auto met Financial Lease dan is het de leasemaatschappij die jou het krediet verstrekt en bepaalt binnen welke ‘rente range’ een financial lease afgesloten kan worden. Doordat het voor leasemaatschappijen duurder is geworden om geld in te kopen hebben ze gaandeweg dit jaar meerdere renteverhogingen doorberekend. Vergelijkbaar met de gemiddelde 2,6 procentpunt rentestijging op hypotheken hebben twee van de grootste leaseaanbieders op het gebied van Financial Lease over heel 2022 gezien een rentestijging van 3 procentpunt moeten doorvoeren.

Wat betekent de renteverhoging voor jou?

Bij Financial Lease For You blijven we vasthouden aan de kernwaarden waarmee we ons al jaren onderscheiden in de markt, namelijk het aanbieden van scherpe en transparante auto financieringen. Deze kernwaarden zetten we kracht bij met onze 4 leasegaranties. Twee van deze leasegaranties (#2 Meest transparante lease en #3 Scherpste lease prijs) hebben een direct raakvlak met de rentestijgingen in de markt. Hoe blijven wij dan trouw aan deze leasegaranties? Nou…

Leasegarantie #2 - Meest transparante lease

Ook tijdens deze periode van stijgende rente blijven wij onze klanten hier transparant over informeren. Zo vermelden we op onze website nog steeds als enige online Financial Lease aanbieder de ‘renteregels’ die je mag verwachten, bieden we een unieke rentecalculator waarmee je zelf offertes kan vergelijken en krijg je bij ons geen wazig verkoopverhaal als je vragen hebt over de rente.

Leasegarantie #3 - Scherpste lease prijs

Het vervelende nieuws blijft dat Financial Lease nu een stukje duurder is dan een jaar geleden. Wanneer dat weer aantrekt weten we niet, dat is afhankelijk van de wereldeconomie. Wat we wel weten is dat we in tegenstelling tot menig andere leaseaanbieder ook voor de rentestijging nog nooit rentepercentages tussen de 11% en 13% hebben aangeboden, en dat wij dat ook na de huidige rentestijgingen niet doen.

   Weet dat je goed zit. Bekijk alle leasegaranties!

Bekijk het aanbod

Leasevoorraad

Vragen? Laat het ons weten.

Contact Whatsapp

 Nieuwe bedrijfsauto?
Bekijk de voorraad!

Ruim 40.000 auto's beschikbaar. 

Voorraad

Heb je een vraag?
Laat het ons weten!

Onze lease adviseurs helpen je graag verder.

Leasesupport Whatsapp Contact

Auto al gevonden?Leasecalculator!

Heb je de ideale auto al gevonden? Bereken jouw maandtermijn met onze rentecalculator.

Bereken

The form contains errors

  • {{validation.errorMessage}}
Uw geselecteerde auto's
Vergelijken