Overtuigd van de voordelen van Financial Lease? Bekijk de ruime voorraad personen- en bedrijfswagens.

De 5 voordelen van Financial Lease

Wat zijn de voordelen van Finacial Lease en is dit type financiering geschikt voor mij? Het zijn vragen die je jezelf als ZZP's, ondernemer in het MKB of zelfs als grote ondernemer kan afvragen. Allereerst, Financial Lease kan een geschikte oplossing zijn voor iedere ondernemer. Of je er daadwerkelijk voor kiest, hangt af van je eigen voorkeur. Hieronder hebben wij een lijstje met de grootste voordelen van Financial Lease samengesteld, om jou te helpen deze keuze te maken. 

1) Direct economisch eigenaar van de auto

Een van de voordelen van Financial Lease is dat je economisch eigenaar bent van de auto. Dit is niet het geval met Operational Lease.  Iedere euro die jij investeert in jouw auto, bijv. aan inrichting van een bedrijfswagen, is een investering in jouw eigendom. Daarmee lijkt Financial Lease op het afsluiten van een hypotheek op je huis. Je lost maandelijks een deel van je aankoop af en alle investeringen doe je in je eigen goed. Daarnaast profiteer je van diverse fiscale voordelen doordat jij economisch eigenaar bent.

2) Profiteer van fiscale voordelen

Een tweede voordeel van Financial Lease is dat je profiteert van diverse fiscale voordelen. Zo valt een bedrijfsauto onder de bedrijfsmiddelen en mag je de aanschaf hiervan, gedeeltelijk, aftrekken van de winst met behulp van de investeringsaftrekregeling. Zo druk je de winst en betaal je minder belasting. Ook de rente die je betaalt over de Financial Lease mag je aftrekken van de winst. Dit doe je met behulp van een amortisatieschema. Verder mag je de bedrijfsauto afschrijven én mag je het totale BTW bedrag in één keer terugvorderen bij je eerst volgende belastingaangifte. Meer informatie en rekenvoorbeelden van alle fiscale voordelen vind je hier. 

3) Behoud van liquiditeit

Voor de meeste ondernemers is waarschijnlijk het behouden van liquiditeit het belangrijkste voordeel van Financial Lease. Met Financial Lease beschik je direct over de bedrijfsauto die nodig is om de bedrijfsactiviteiten uit te voeren, maar betaal je deze gespreid over een zelf gekozen looptijd. Doordat je de auto afbetaalt over een langere periode, behoud je liquiditeit om te investeren. Zo heb je dubbel voordeel. Daarnaast profiteer je wel al direct van alle fiscale voordelen.

4) Transparant en duidelijk met vaste maandtermijnen

Met Financial Lease heb je het voordeel dat je altijd zeker bent van je vaste lasten. Het maandtermijn dat je betaalt blijft gelijk gedurende de hele looptijd van de overeenkomst. Ook het rentepercentage zal nooit veranderen. Zo weet je precies waar je aan toe bent en is het altijd duidelijk wat de Financial Lease je kost.

5) Eenvoudig en snel afgesloten

Heb je jouw ideale bedrijfsauto gevonden, dan wil je deze waarschijnlijk zo snel mogelijk in gebruik nemen. Met Financial Lease is dit geen probleem. Het afsluiten van de Financial Lease kan een snel gedaan zijn. Wanneer je een aanvraag hebt gedaan, kijkt de financier of zij deze goedkeuren. Heb je de goedkeuring binnen, dan hebben wij van jou slechts een aantal documenten nodig om de overeenkomst te kunnen laten opstellen. Wanneer zowel het autobedrijf als jij de overeenkomst hebben getekend ontvangen wij deze retour. Daarna wordt het autobedrijf uitbetaald en rijd jij weg in je nieuwe auto. Hier vind je, in meer detail, een stap-voor-stap beschrijving van het proces.

Extra voordeel: bepaal zelf je maandbedrag

Bij Financial Lease For You heb je de vrijheid om zelf te bepalen wat je maandelijks betaalt. Door zelf de looptijd van de overeenkomst, hoogte van de aanbetalingen en slottermijn te bepalen heb je ook zelf in de hand hoe hoog jouw maandelijkse vaste lasten zijn. Kies je ervoor om wat meer aan te betalen, dan valt het maandtermijn automatisch lager uit. Met behulp van onze calculator heb je zelf inzicht in het maandbedrag en de berekening hiervan. Je vindt de calculator onderaan op iedere auto-detailpagina.

The form contains errors

  • {{validation.errorMessage}}
Uw geselecteerde auto's
Vergelijken