Transparant over Financial Lease rente

Rente. Je denkt er misschien liever niet over na, maar je krijgt er met financieren altijd mee te maken. Immers, net als iedere andere vorm van financieren betaal je voor Financial Lease een percentage rente. Dus als je toch rente moet betalen, dan natuurlijk liever zo laag mogelijk. Helaas zijn de meeste aanbieders niet transparant over de rentetarieven die zij hanteren. Zo zeggen ze wel de laagste rente te bieden, maar vervolgens geven de zelfs de grote en bekende Financial Lease aanbieders de rente nergens weer. Niet op hun website, offertes of contracten. Op deze manier hopen ze dat jij het rentepercentage niet opmerkt (lees: narekent) en verkopen ze je een hogere rente dan je verwacht. Onderaan deze pagina hebben we hier een oplossing voor gegeven: de Rente Calculator!

Bij Financial Lease For You zijn we van mening dat je pas een goede beslissing kan maken met alle relevante informatie. Dus ook rentepercentages. Daarom leggen we hieronder uit wat onze Financial Lease rente is én waar je op moet letten als je gaat vergelijken.

Onze 'renteregels'

Bij Financial Lease For You werken we met specifieke en vooraf duidelijke regels voor het bepalen van het rentepercentage. Hierbij is de hoogte van het rentepercentage afhankelijk van twee factoren, namelijk: de bestaansduur van de onderneming en de hoogte van het kredietbedrag. In alle gevallen beloven we dat je bij ons altijd het scherpste rentepercentage ontvangt. Dit is ook de reden waarom wij als enige Financial Lease aanbieder open en transparant zijn over de rentepercentages die we hanteren. Lees hier alles over onze Laagste Prijs Garantie.

Bestaat de onderneming langer dan 3 jaar, dan rekenen we standaard met het scherpe rentepercentage van 5,99%. Dit in tegenstelling tot veel (grote en bekende) aanbieders in de markt die standaard rekenen met 7,99%, 8,99% of zelfs 10,49%.

Ben je een starter en bestaat je ondernemer minder dan 3 jaar dan kan het zijn dat we met 6,99% rekenen. Daarnaast heeft de hoogte van het kredietbedrag invloed op de rente. Zo rekenen we een procentpunt rente meer wanneer het een kleine financiering betreft van een kredietbedrag van  € 10.000 euro of minder. Sluit je een Financial Lease af van met een kredietbedrag van meer dan € 25.000 euro, dan ontvang je een half procentpunt korting!

Rentepercentage vergelijken

Het is verstandig om Financial Lease offertes te vergelijken. Zo weet je zeker waar je het goedkoopste aanbod krijgt. Let met vergelijken ook op het definitieve rente percentage dat je wordt aangeboden. Een berekening via een online lease calculator is bij veel aanbieders namelijk een ‘vanaf prijs’ met een ‘vanaf rente’. Het definitieve aanbod valt daardoor vaak hoger uit. Wanneer je gaat vergelijken, let dan ook op de volgende ‘truc’:

Financial Lease Rente

In de afbeelding hierboven zijn twee lease aanvragen weergegeven. Door enkel naar het maandtermijn te kijken, lijkt optie twee voordeliger. Echter, zoals onderstaande afbeelding laat zien, ben je met optie twee  een stuk duurder uit.


De eerste afbeelding laat namelijk niet het rentepercentage zien van beide opties, terwijl de tweede laat zien hoe belangrijk dit is. Aanbieder twee gebruikt een hoger rentepercentage, waardoor je meer rente betaalt. Hierdoor zou je maandtermijn normaal gezien ook hoger liggen, maar dankzij de hogere slottermijn wordt de maandtermijn weer verlaagd. Over de gehele contractduur ben je bij aanbieder twee € 1.585 duurder uit. 
Samenvattend: let met vergelijken dus op de Financial Lease Rente, maar ook op de looptijd en slottermijn.

Financial Lease Rente Berekenen (en vergelijken!): zo doe je het zelf!

Rente Calculator

Het voorbeeld hierboven laat zien hoe belangrijk het is om te weten welk rentepercentage gehanteerd wordt. Omdat de meeste lease aanbieders hier nergens iets over vermelden hebben we een 'rente calculator' ontwikkeld. Hiermee kan je zelf de Financial Lease rente berekenen en in 30 seconden weet je precies hoeveel rente wordt gerekend en wat je eventueel kan besparen. Let op: je hebt een offerte of contract nodig van een (andere) lease aanbieder waaruit je de bedragen kan overnemen om de rente te kunnen berekenen.

Zo werkt het | Om de rente te kunnen berekenen moeten vier bedragen uit de offerte worden overgenomen en ingevuld in de calculator. Dit zijn het leasebedrag (bedrag dat je financiert), de slottermijn, de looptijd en het uiteindelijke maandbedrag.

Wanneer je deze hebt ingevuld krijg je een afbeelding als hier rechts te zien. Dit is een berekening van een echte klant die erachter kwam dat hij bijna 1.750,- euro meer had betaald voor exact dezelfde Financial Lease bij een andere aanbieder. Vergelijken loont dus!

Financial Lease Rente Berekenen
Berekening van klant die €1.750 kon besparen voor exact dezelfde financiering

Onze Laagste Prijs Garantie

Bij Financial Lease For You ben je dus altijd zeker van je maandelijkse kosten voor financial lease. En… wij durven te beloven dat je bij ons altijd het laagste maandbedrag betaalt. Kom je elders onder dezelfde condities toch een beter aanbod tegen, vergelijk dan je offerte en verdien € 150,- euro cashback.

Lease voorraad

Jouw droomauto is niet ver weg. Bekijk hier onze voorraad lease auto's en bereken in 1 minuut jouw maandbedrag.

Voorraad

The form contains errors

  • {{validation.errorMessage}}
Uw geselecteerde auto's
Vergelijken