Wat is Sale and Leaseback. En hoe werkt het?

Beschik jij over een eigen auto en kan je als ondernemer wel een kapitaal injectie gebruiken in deze onzekere tijd? Financial Lease For You biedt deze mogelijkheid met behulp van Sale and Leaseback. Met Sale and Leaseback verkoop je jouw auto aan de bank en lease je hem direct weer terug met Financial Lease. Zo ontvang jij direct extra vermogen met de verkoop van de auto terwijl je er tegelijkertijd in blijft rijden met behulp van Financial Lease.

Vrijblijvend Sale And Leaseback Aanvragen?

Wat is Sale and Leaseback

Je eigen auto verkopen, geld ontvangen en toch blijven rijden in je auto? Dat kan! Sale en Leaseback is een vorm van Financial Lease waarbij je de auto verkoopt aan de bank en deze middels een Financial Lease constructie weer terug koopt. Je ontvangt dus direct geld met de verkoop van de auto en betaalt dit maandelijks terug. Wanneer je de laatste betaling hebt voldaan is de auto weer 100% jouw eigendom. Je raakt de auto dus nooit kwijt. Daarbij kies je zelf de looptijd van de financiering (periode waarover je terugbetaalt), evenals de waarde die je wil financieren.

Voordelen Sale and Leaseback

Wat zijn dan precies de voordelen van Sale and Leaseback? Simpel!

Direct extra vermogen dankzij de verkoop van de auto. Dit biedt een extra buffer in het bedrijf in deze onzekere tijden.

Blijf rijden in je eigen auto. Je raakt de auto niet kwijt.

3 Profiteer van fiscale voordelen. Met Financial Lease komt de auto op de balans van jouw onderneming te staan. Hierdoor profiteer je van fiscale voordelen als rente- en investeringsaftrek.

4 Altijd flexibel met boetevrij aflossen. Wil je liever versneld de financiering aflossen? Geen probleem, met Financial Lease mag je op ieder moment boetevrij aflossen.

5 Geen bemiddelingskosten via Financial Lease For You. Wij rekenen geen bemiddelingskosten voor het afsluiten van de Sale and Leaseback, wel zo fijn!

Hoe werkt Sale and Leaseback.

Geïnteresseerd? We helpen je graag verder! Het traject ziet er als volgt uit:

Via onderstaande aanvraagformulier kan je de benodigde informatie aanleveren die de financier nodig heeft voor een waardebepaling van de auto. De bank zal je een voorstel doen voor de aankoopprijs van de auto en wij zullen in overleg met jou een mogelijke samenstelling van de Financial Lease bespreken. Denk hierbij aan het gewenste kredietbedrag, looptijd en slottermijn. Vervolgens zal de bank beoordelen of zij de financiering/samenstelling kunnen goedkeuren. Zoja, dan zal de financier de leaseovereenkomst opmaken. Zodra deze getekend retour is aangeleverd maakt de bank binnen drie werkdagen het kredietbedrag over.

Hoe werkt Sale and Leaseback

Voorbeeld

Stel dat de bank de aankoopwaarde van jouw auto taxeert op € 25.000 euro. Echter, jij zou graag maximaal € 10.000 euro willen financieren over een looptijd van 3 jaar. In dit geval maakt de bank een leasecontract op voor € 10.000 euro, waarvoor jij 3 jaar een vast maandtermijn voldoet. Na afloop is de auto weer 100% jouw eigendom.

Wat zijn de vereiste van Sale and Leaseback?

Er zijn een aantal vereiste om in aanmerking te komen voor Sale and Leaseback. Namelijk:

Sale and Leaseback - 2 jaar

De onderneming moet minimaal 2 jaar bestaan

Factuur - Sale and Leaseback

Originele verkoopfactuur is aanwezig

Sale and Leaseback - Foto's

Foto's van auto zijn beschikbaar (binnen en buiten)

Rapport - Sale and Lease Back

Meest recente onderhoudsrapport is beschikbaar

Bankverklaring - Sale and Leaseback

Verklaring van bank of financier dat auto niet als onderpand dient

Sale and Leaseback - Bouwjaar

Maximale leeftijd van auto, na afloop contract: 10 jaar

Uitgesloten branches voor Sale and Leaseback zijn: taxibedrijven, autoverhuur, rijscholen, transport en reisbureau’s.

Transparant Financieren

Bij Financial Lease For You is een van onze garanties dat we altijd transparant zijn over de kosten van de financiering. Klinkt heel logisch, maar helaas is de Financial Lease markt behoorlijk non-transparant. Zo geeft nagenoeg geen enkele aanbieder ergens iets weer over de rentepercentages die ze hanteren. Dit geeft hen de mogelijkheid om ‘stiekem’ hogere rentes te hanteren. Raar, want dit zijn juist de kosten die jij als ondernemer maakt aan de financiering.

Voor ‘reguliere’ Financial Lease aanvragen hanteren wij een rentepercentage van 5,49% tot 7,99%. Dit is afhankelijk van een aantal factoren, welke we open hebben beschreven in ons ‘rentebeleid’. Dankzij deze percentages kunnen wij onze laagste prijs garantie aanbieden, de meeste (bekende) aanbieders rekenen namelijk rentepercentages tot wel 11% (!). Voor ‘Sale and Leaseback’ geeft de bank ons uitsluitend de mogelijkheid om een rente van 8,99% te hanteren, hierdoor valt Sale and Leaseback buiten ons reguliere ‘rentebeleid’. Natuurlijk betaal je via ons nog steeds geen bemiddelingskosten!

Vrijblijvend aanvraagformulier Sale and Leaseback

Stap 1 van 3 - Bedrijfsgegevens

'Bedrijfsnaam' is een verplicht veld.
KVK Nummer is een verplicht veld
Verplicht veld
Verplicht veld
E-mailadres is een verplicht veld.
Telefoonnummer (10-cijferig) is een verplicht veld.

Stap 2 van 3 - Auto & Financieringsdetails

Kenteken is een verplicht veld
Kilometerstand is een verplicht veld
Slottermijn is een verplicht veld
Looptijd is een verplicht veld
Kredietbedrag is een verplicht veld

Stap 3 van 3 - Persoonlijke gegevens & benodigde documentatie

'Aanhef' is een verplicht veld.
'Voornaam' is een verplicht veld.
'Achternaam' is een verplicht veld.

Om de aanvraag vrijblijvend door te kunnen zetten naar de bank, ontvangen we graag nog de volgende documenten:

- kopie originele verkoopfactuur
- kopie bankverklaring dat de auto niet als onderpand dient
- Foto's van het object (binnen + buiten)

Lukt het niet om alle bijlage via onderstaande buttons te uploaden, dan is het ook mogelijk om deze te mailen naar info@FL4Y.nl.

reCaptcha melding komt niet overeen

The form contains errors

  • {{validation.errorMessage}}
Uw geselecteerde auto's
Vergelijken