Wat kost Financial Lease?

Een van de voordelen van Financial Lease, is dat je duidelijk zicht hebt op de kosten. Je betaalt maandelijks een vast bedrag gedurende de gehele looptijd. Zo weet je precies wat de financiering van de auto jou kost. De hoogte van de maandelijkse aflossing bepaal je zelf bij het afsluiten van de Financial Lease overeenkomst. Het is wel belangrijk om je te realiseren wat je wél en niet krijgt met de kosten die je maakt voor Financial Lease. Daarover lees je hieronder meer.

Thijs Financial LeaseGeschreven door: Thijs

Wat krijg je voor de maandelijkse kosten?

Bij Financial Lease betaal je enkel voor het economisch bezit van de auto. De lease auto komt dus op de balans van de onderneming te staan en jij kan ermee rijden wanneer je wilt. Juridisch gezien blijft de auto echter eigendom van de leasemaatschappij tot hij volledig is afgelost, inclusief het slottermijn aan het eind van de looptijd. De hoogte van de maandelijkse aflossing bepaal je zelf vooraf. De maandelijkse kosten zijn afhankelijk van de hoogte van het leasebedrag, de aanbetaling, eventuele inlossing, looptijd en slottermijn. Is je aanbetaling hoger, dan word je leasebedrag kleiner en dalen de maandelijkse kosten.

Wat krijg je niet voor de maandelijkse kosten?

Veel ondernemers kiezen voor Financial Lease, het is immers de goedkoopste lease-variant. Houdt er echter wel rekening mee dat alle kosten die gepaard gaan met autobezit ook voor jouw rekening komen. Denk hierbij aan kosten voor de verzekering, belasting, benzine en reparaties bij schade. Deze kostenposten zitten niet inbegrepen in de Financial Lease overeenkomst.

Waaruit bestaat het maandbedrag?

Het bedrag dat je maandelijks aflost bestaat uit een deel aflossing en een deel rente over de financiering. Omdat Financial Lease een annuïteitenlening is, betaal je iedere maand een vast bedrag (de annuïteit). Doordat je maandelijks een deel van het leasebedrag aflost wordt de lening kleiner en de betaal je minder rente.

Tips

  • Betaal geen administratiekosten aan een financier of bemiddelaar. De bemiddelaar ontvangt van de leasemaatschappij een provisie voor zijn hulp in het afsluiten van de Financial Lease. Administratiekosten zijn overbodig.
  • Als de lease auto een marge-auto betreft, kun je meestal een hoger bedrag op de auto lenen. Er zit geen BTW op de auto.
  • Het maandbedrag van een Financial Lease wordt bij financiers niet verhoogd met BTW. Vrijwel alle financiers zijn BTW vrijgesteld en vragen dus geen 21% BTW over het maandbedrag.

Lees verder

Ben je nieuw met financial lease? Klik op de link, wij hebben alle relevante info op een rijtje gezet.

Lees meer

In deze blog lees je over 7 handige tips om te komen to het goedkoopste maandbedrag.

Lees meer

Benieuwd naar de redenen om te kiezen voor Occasion Financial Lease? Wij hebben er 5 op een rijtje gezet.

Lees meer

Voordelen Financial Lease For You

Laagste maandbedrag

Laagste prijs garantie

Snel zekerheid

Binnen 1 dag zekerheid

Persoonlijke service

Persoonlijke service

The form contains errors

  • {{validation.errorMessage}}
Uw geselecteerde auto's
Vergelijken