Zó kies je de juiste variant.

Financial Lease vs Operational Lease

Wanneer je ervoor kiest om zakelijk een auto te leasen heb je de keuze uit twee leasevormen, namelijk: Financial Lease vs Operational Lease. Maar wat is nou eigenlijk de betekenis van Financial Lease, wat zit allemaal inbegrepen bij Operational Lease én wat zijn nou precies de verschillen tussen beide leasevormen. In deze blog geven we je een introductie van beide onderwerpen, zetten we de verschillen op rijtje en leggen we uit hoe je kan bepalen welke variant het beste bij jou past.

Foto Daan
Geschreven door: Daan

Financial Lease betekenis

Financial lease is een zakelijke vorm van financieren die alleen kan worden aangevraagd op naam van een bedrijf. Met Financial Lease wordt de auto daadwerkelijk aangekocht en komt deze te staan op de balans van de onderneming. Hierdoor ben je direct economisch eigenaar van de auto en profiteer je van diverse fiscale voordelen (denk aan BTW-teruggave, rente-aftrek, zakelijk afschrijven). Na afloop van het leasecontract (als de laatste afbetaling is voldaan) is de auto 100% jouw eigendom, dus zowel economisch als juridisch. Financial Lease is daarmee vergelijkbaar met de hypotheek op een huis; na aanschaf is het direct jouw auto, maar deze blijft onderpand van de bank tot het leasecontract is afgelopen.

Operational Lease betekenis

Operational Lease is een zakelijke vorm van leasen. In tegenstelling tot Financial Lease blijft de auto dus te allen tijde eigendom van de leasemaatschappij en na afloop lever je deze weer in. Daarmee is Operational Lease vergelijkbaar met een (lang) huurcontract. Kies je voor een ‘Full-Operational Lease” dan zitten in je maandtermijn nagenoeg alle kosten van het autobeheer inbegrepen. Zo zitten in het maandtermijn ook de kosten voor verzekering, wegenbelasting, pechhulp, onderhoud, etc. inbegrepen.

Belangrijkste verschillen tussen Financial Lease en Operational Lease

De grootste overeenkomst tussen beide leasevormen is dat ze uitsluitend bedoeld zijn voor zakelijke klanten. Deze leasevormen kan je dus niet als particulier afsluiten (hiervoor zijn andere vormen beschikbaar) maar doe je op naam van een onderneming.

Er zijn echter ook wezenlijke verschillen tussen Financial Lease en Operational Lease. Als ondernemer kies je specifiek voor de ene variant of de andere, afhankelijk van jouw wensen. In onderstaande tabellen hebben we de belangrijkste verschillen tussen Financial Lease en Operational Lease naast elkaar gezet.

Verschil Financial en Operational Lease

Welke leasevorm past bij mij?

De keuze voor Financial Lease vs Operational Lease is sterk afhankelijk van je eigen wensen. In de praktijk zien we echter wel dat startende en/of zelfstandige ondernemers voornamelijk kiezen voor Financial Lease. Dit wordt ook vaak door de boekhouder geadviseerd in omdat je hiermee:

  • Profiteert van fiscale voordelen
  • Investeert in je eigen bedrijfsauto
  • Direct kan rijden en tegelijkertijd een financiële buffer kan behouden
  • Flexibel bent

Het feit dat je eigenaar bent van de auto en deze achteraf niet hoeft in te leveren is voor veel zelfstandige ondernemers een groot pluspunt. Dit is vaak anders voor medewerkers die van de baas een leaseauto mogen uitzoeken. Wanneer je als werkgever voor je medewerkers een leaseauto regelt wordt juist veelal gekozen voor Operational Lease. In zo’n situatie zit je er als werkgever niet op te wachten om eigenaar van de auto(‘s) te worden. Zo wil je bijvoorbeeld niet iedere keer werk hebben aan het verkopen van de auto wanneer een werknemer vertrekt of een nieuwe auto nodig heeft. Daarnaast biedt Full Operational Lease het voordeel dat al het beheer rondom de auto (onderhoud, schade, verzekering, etc.) wordt geregeld door de leasemaatschappij, handig als het een groter wagenpark betreft.

Financial Lease gekozen? Zo werkt het!

Klinkt Financial Lease als de meest geschikte optie voor jou, dan helpen we je hier graag mee. Wanneer je een auto hebt gevonden in onze leasevoorraad (of daarbuiten) bereken je zelf het gewenste maandtermijn en kan je een vrijblijvende aanvraag doen. Wij gaan dan bij diverse financiers voor je kijken of zij jou de financiering kunnen verstrekken. Wanneer je een goedkeuring op de financiering hebt ontvangen en als zowel de financiering als de auto naar wens zijn, vraag je bij ons de leaseovereenkomst aan. Wanneer we deze getekend retour ontvangen kan de financier het kredietbedrag uitbetalen en kan jij de auto ophalen. Wanneer je wenst kan het hele proces vaak met 3-4 werkdagen zijn geregeld.

Nieuwe bedrijfsauto?
Auto & Financial Lease!

Leasevoorraad

Auto al gevonden?
Scherpste lease aanbieding!

Leasecalculator

Niet teveel betalen?
Transparant vergelijken!

Rentecalculator

Voordelen Financial Lease For You

Bij Financial Lease For You is het onze missie om ondernemers te ontzorgen op het gebied van mobiliteit en hiervoor de beste financiële oplossingen te bieden. Zo bieden we een Laagste Prijs Garantie en zijn we altijd transparant over ons rentebeleid. Bekijk hier de voordelen van Financial Lease For You:

 

1) Laagste Prijs Garantie
Wij zijn ervan overtuigd dat je bij ons de scherpste Financial Lease aanbieding ontvangt. Vind je elders toch een goedkoper aanbod, dan matchen wij deze én ontvang je van ons € 150,- euro cashback. Lees hier verder…

  2) Transparant over Rente
De juiste beslissing maakt je met de juiste informatie. Bij Financial Lease For You zijn we transparant over de rente die je betaalt voor de financiering, dus geen verkooptrucjes. En heb je toch vragen, laat het ons weten! Lees hier verder…

  3) Geen administratiekosten
Je betaalt bij ons géén administratie en/of bemiddelingskosten!

  4) Binnen één dag zekerheid
Binnen één werkdag hoor je van ons of je aanvraag is goedgekeurd. Zo weet jij waar je aan toe bent en is de Financial Lease snel geregeld.

  5) Persoonlijke service
Heb je vragen, laat het ons weten! We hebben jarenlange ervaring met Financial Lease en denken graag met je mee.

  6) Jaarcijfers zijn niet nodig
Je kan altijd een vrijblijvende Financial Lease aanvraag doen zonder jaarcijfers. In 90% van de gevallen zal de financier hier ook niet om vragen. Mocht de financier ze toch nodig hebben voor beoordeling, dan informeren wij je hierover.
   

Lees verder

Meer weten over Financial Lease? Lees verder op onze 'Eerste Financial Lease' pagina

Lees meer

In deze blog lees je over 7 handige tips om te komen tot het goedkoopste Financial Lease maandbedrag.

Lees meer

Benieuwd naar de redenen om te kiezen voor Occasion Financial Lease? Wij hebben er 5 op een rijtje gezet.

Lees meer

Voordelen Financial Lease For You

Laagste maandbedrag

Laagste prijs garantie

Snel zekerheid

Binnen 1 dag zekerheid

Persoonlijke service

Persoonlijke service

The form contains errors

  • {{validation.errorMessage}}
Uw geselecteerde auto's
Vergelijken