Financial Lease Tweedehands Auto

Ben je als ondernemer op zoek naar een bedrijfsauto, dan is Financial Lease een goede optie. Met Financial Lease behoud je liquiditeit in de onderneming en rijd je voor een vast bedrag per maand een personen- of bedrijfswagen. Overweeg je te kiezen voor Financial Lease van een tweedehands auto, dan profiteer je dubbel. Het leasen van ‘jong’ gebruikte auto’s brengt namelijk extra voordelen met zich mee. Hieronder hebben we 5 redenen op een rijtje gezet waarom het verstandig is om te kiezen voor Financial Lease van een tweedehands auto.

Daan Financial LeaseGeschreven door: Daan

Op zoek naar jouw droomauto? Bekijk hier alle tweedehands voorraad modellen.

1. Goedkoper dankzij snelle afschrijving

Het grootste voordeel van Financial Lease van een tweedehands auto is het aantrekkelijke kostenplaatje. De afschrijving van een auto gaat namelijk het hardst in de eerste 1-2 jaar. Bij een gebruikte auto zijn deze hoge afschrijvingen al gemaakt, waardoor de aanschafprijs een stuk aantrekkelijker is. De prijs/kwaliteit verhouding van gebruikte auto’s geeft voor veel ondernemers dan ook de doorslag in de keuze tussen nieuw óf tweedehands. De lagere aanschafwaarde zorgt direct ook voor een lager maandtermijn.

2. Direct rijden

Een tweede voordeel van het leasen van gebruikte auto’s, is de directe beschikbaarheid ervan. Heb je een auto gevonden met de gewenste uitvoering, dan kan de financiering binnen twee dagen rond zijn en rijd je de derde dag weg in de auto. Kies je bijvoorbeeld voor de financial lease van een tweedehands Tesla, dan is het toch fijn dat je niet twee maanden moet wachten op de levering.

3. Behoud van liquiditeit

Voor veel ondernemers is het behoud van liquiditeit in de onderneming een doorslaggevende reden om te kiezen voor Financial Lease. Want een gebruikte auto mag dan wel goedkoper zijn dan een nieuwe auto, wanneer je deze in één keer afbetaalt ben je nog steeds een bedrag kwijt die je misschien liever in andere bedrijfsactiviteiten zou steken. Met de Financial Lease van een tweedehands auto behoud je dus de liquiditeit in de onderneming én beschik je over een bedrijfsauto.

4. Fiscale voordelen

Met financial lease profiteer je als ondernemer van diverse fiscale voordelen. Zo kun je bij het leasen van een tweedehands auto de BTW terugvorderen. Verder mag je, wanneer je de gebruikte auto met Financial Lease aanschaft, de rente verrekenen met behulp van de renteaftrekregeling. Ook de afschrijvingskosten van de auto zijn fiscaal te verrekenen en leveren een belastingvoordeel op.

5. Het is jouw auto

Met financial lease ben je direct economisch eigenaar van de auto. Je kan het vergelijken met de hypotheek van je huis, zolang er nog een kredietbedrag open staat blijft de auto onderpand (en dus juridisch eigendom) van de leasemaatschappij maar ondertussen is het economisch gezien wel jouw auto. Zo is iedere euro die je investeert in de auto een investering in jouw eigendom. Zodra de laatste maandtermijn is voldaan is de auto volledig (economisch én juridisch) jouw eigendom.

Lees verder

In deze blog lees je over 7 handige tips om te komen to het goedkoopste maandbedrag.

Lees meer

Wil je preciezer weten hoe het maandbedrag werkt? Je leest het in onderstaande blog.

Lees meer

Ben je nieuw met financial lease? Klik op de link, wij hebben alle relevante info op een rijtje gezet.

Lees meer

Voordelen Financial Lease For You

Laagste maandbedrag

Laagste prijs garantie

Snel zekerheid

Binnen 1 dag zekerheid

Persoonlijke service

Persoonlijke service

The form contains errors

  • {{validation.errorMessage}}
Uw geselecteerde auto's
Vergelijken