Volkswagen ID.3 Financial Lease | Design, leasen en meer...

De vraag naar elektrische rijden blijft in Nederland in rap tempo toenemen. Niet gek, aangezien de elektrische auto niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Met name voor de zakelijke rijder wordt de keuze voor het leasen van een elektrische auto extra aantrekkelijk gemaakt. Zeker nu ook Volkswagen met een nieuwe volledig elektrische auto op de markt is gekomen, de ID.3! In deze blog bespreken we het design van de ID.3, de fiscale voordelen van financial lease en we vergelijken de ID.3 met de concurrenten in zijn klasse. En uiteraard leggen we je uit hoe het Financial Lease traject werkt.

Het design van de ID.3

De Volkswagen ID.3 is de nieuwste stap van Volkswagen richting de auto van de toekomst. Waar de E-Golf, afgezien van de elektromotor, vrijwel gelijk is aan zijn benzine/diesel/hybride broertjes, is de ID.3 een totaal nieuwe EV. Zo biedt de ID.3 een stuk meer ruimte doordat de nieuwe elektromotor een stuk kleiner is dan de bekende verbrandingsmotor. Daarnaast heeft de ID.3 een compleet nieuwe voorkant en unieke nieuwe velgen waardoor de ID.3 de sportieve en stoere uitstraling krijgt die men mag verwachten bij een Volkswagen. De stijlvolle vormgeving, in combinatie met zijn sportieve looks, maakt de nieuwste Volkswagen een aantrekkelijke keuze voor menig ondernemer die kiest voor zakelijk elektrisch rijden.

Volkswagen ID.3 Design LEase
Design Volkswagen ID.3 LEase
Exterieur VW ID.3 LEase

Bijtelling ID.3 leaseauto

Elektrisch rijden kent vele voordelen; het is milieuvriendelijk, elektriciteit is goedkoper dan taken, lagere kosten voor gebruik en onderhoud, sneller optrekken, stiller en natuurlijk diverse fiscale voordelen waaronder een lagere bijtelling. Komende jaren blijft de overheid elektrisch rijden nog stimuleren met een lager bijtellingspercentage. Meer weten over bijtelling bij zakelijk rijden, lees hier verder. Hieronder nemen we je mee in een voorbeeld berekening voor de ID.3:

Stel je koopt de nieuwe ID.3 ‘First Edition’ met een verkoopprijs van €40.000 euro. De auto is/wordt in 2021 nog op naam gezet, waardoor het bijtellingspercentage uitkomt op 12%. Uitgaande van een inkomstenbelastingpercentage van 37,5% kom je op de volgende berekening:

1) € 40.000 * 0,12 = € 4.800
2) € 4.800 / 12 = € 400
3) € 400 * 0,375 = € 150 euro netto bijtelling

Let op: het betreft voorbeeldberekeningen. Voor een exacte berekening van je bijtelling raadpleeg een financieel adviseur of neem contact op met het autobedrijf waar de auto wordt gekocht.

Het kan overigens zo zijn dat door de bijtelling de inkomensafhankelijke algemene heffingskorting en arbeidskorting dalen. Hierdoor kan de netto bijtelling hoger uitvallen dan alleen het belastingpercentage zoals hierboven weergegeven. De website "berekenhet.nl" kan deze invloed meenemen in de berekening en daardoor een nog exacter beeld geven van de bijtelling.

Ook in 2021 profiteren ondernemers dus nog van een lagere bijtelling bij Financial Lease van de Volkswagen ID.3. Kies je in 2022 voor een ID.3 die ook in dat jaar voor het eerst op naam is gezet, dan zal het bijtellingspercentage (tot € 40.000 euro) uitkomen op 16%.

Volkswagen ID.3 leasen

MIA-regeling voor de ID.3 + rekenvoorbeeld

Naast de gunstige bijtelling en vrijstelling van motorrijtuigenbelasting profiteer je met het leasen van de ID.3 van de MIA regeling. Ondernemers kunnen gebruik maken van de Milieu Investeringsaftrek (MIA) vanuit de overheid, dit is een subsidie voor elektrische personenauto’s waarmee de fiscale winst verlaagd kan worden. In 2021 komt de MIA voor een nieuwe ID.3. op 13,5% tot een maximaal bedrag van €40.000 euro.

Een voorbeeld: Je koopt een nieuwe ID.3 ‘First Edition’ Auto met een prijskaartje van €40.000 euro. De MIA regeling is toepasbaar voor de volledige som, dus de berekening is als volgt: €40.000 x 13,5% = €5.400. Op dit bedrag pas je vervolgens je belastingtarief toe, bijvoorbeeld 25%. Je besparing is dan als volgt: 5.400 x 25% = €1.350 euro.

ID.3 vs Nissan Leaf vs Kia Soul vs Hyundai Kona

Prijs
De prijs van een nieuwe ID.3 ‘First Edition’ ligt, afhankelijk van de opties, rond de €40.000 euro. Het instapmodel is al beschikbaar vanaf een kleine €37.000, terwijl de meest luxe uitvoering, de ‘Max Auto’, een prijskaartje heeft van €48.300. Deze prijzen zijn inclusief btw en dat maakt dat de ID.3 aantrekkelijk geprijsd ten opzichte van de concurrenten in zijn klasse. Zo ligt de prijs van een Nissan Leaf gemiddeld rond de €45.000, de Kia Soul op zo’n €43.000 en begint de Tesla Model 3 op €50.000.Volkswagen ID.3 Lease

Nissan Leaf

Nissan Leaf

Laadsnelheid
Een van de grootste voordelen van de ID.3 ten opzichte van zijn concurrenten is zijn laadsnelheid. Laat je de snellader buiten spel, dan is de ID.3 met zijn laadsnelheid van 11 kW ruim de snelste, waar modellen als de Kia Soul (7,2 kW) en de Nissan Leaf (6,6 kW) beduidend achter blijven.

Range
Met een range van 420km WLTP behaalt de ID.3 ook een mooi resultaat. Daarmee ligt het in vergelijking iets lager dan de Kia Soul en Hyundai Kona met beide +/- 450km range en een stukje hoger dan de Nissan Leaf met 382km. Voor alle auto’s geldt dat de range voor de gemiddelde gebruiker ruim voldoende moet zijn voor regulier woon-werk verkeer, zeker als je rekening houdt met de snelle laadtijd.


Kia SoulKKIA SoulHyundai KonaHyundai Kona

Design
Wat betreft de uitstraling van de auto heeft de ID.3 geen échte directe concurrent in zijn segment. Smaak blijft uiteraard subjectief, maar zowel de Nissan Leaf en de Kia Soul zijn behoudender qua design. De Hyundai Kona is een crossover die hoger op zijn wielen staat, waardoor je eigenlijk al over een ander type auto spreekt. De ID.3 daarentegen heeft de sportieve uitstraling van een Volkswagen, met hippe velgen en een gestroomlijnde vorm, wat in de autowereld tot op heden voor veel positieve reacties heeft gezorgd.

Voordelen Financial Lease

Het zakelijk leasen van de ID.3 doe je als ondernemer eenvoudig met Financial Lease. Op deze manier behoudt je liquiditeit in de onderneming als buffer of om te investeren in andere bedrijfsactiviteiten. Daarbij word je met Financial Lease direct economisch eigenaar van de auto waardoor je kan profiteren van fiscale voordelen als BTW teruggave, renteaftrek en de MIA-regeling. Verder werken wij uitsluitend samen met financiers waarbij je altijd vervroegd boetevrij kan aflossen, wel zo flexibel. Bepaal zelf vooraf de hoogte van het maandtermijn en neem gerust contact met ons op als we kunnen helpen bij eventuele vragen!

Hoe verloopt het leasetraject?

Geïnteresseerd in Financial Lease van de Volkswagen ID.3, we helpen je graag verder! Als eerste kan je via onze online leasevoorraad een ID.3 uitzoeken en zelf een gewenst maandtermijn bepalen. Heb je de ID.3 al elders gevonden, dan kan je via deze leasecalculator je maandtermijn berekenen.

Vervolgens doe je vrijblijvend een financieringsaanvraag. Dit houdt in dat wij bij diverse financiers gaan uitzoeken of ze jou de financiering kunnen verstrekken. In veel gevallen zijn jaarcijfers niet nodig en ontvang je binnen 1 werkdag terugkoppeling van ons.

Heb je een goedkeuring ontvangen? Super! Dan is het tijd om de ID.3 te bekijken als je dat nog niet hebt gedaan. Wanneer zowel de auto als de financiering naar wens zijn kunnen wij de leaseovereenkomst voor je opvragen bij de financier. Zodra zowel het autobedrijf als jij deze hebben getekend kan de financier het kredietbedrag rechtstreeks overmaken naar het autobedrijf en kan jij de auto ophalen.

Een meer stap voor stap omschrijving vind je hier.

Financial Lease

Nieuwe bedrijfsauto?
Bekijk de ID.3 voorraad!

Meer dan 600 ID.3 modellen. 

Voorraad

€50,- cashback op
all-risk verzekering

Ontvang vrijblijvend de scherpste verzekerings-offertes van ons én tijdelijk €50,- euro cashback op een all-risk verzekering!

ID.3 al gevonden?Leasecalculator!

Heb je al een ID.3 gevonden? Bereken jouw maandtermijn met onze rentecalculator.

Bereken
Uw geselecteerde auto's
Vergelijken