Polestar 2 Financial Lease | Design, leasen en meer...

Het broertje van Volvo brengt zijn eigen excentrieke elektrische auto op de markt: de Polestar 2. De opvallende auto is lastig in een hokje te plaatsen, het lijkt wel een fastback, crossover en sedan in een. Toch zorgt deze mix absoluut niet voor een gebrek aan identiteit, de Polestar 2 is een opvallende verschijning die in korte tijd erg populair is geworden in Nederland, met name op zakelijk gebied. In deze blog bespreken we onder meer het design van de Polestar 2, de fiscale voordelen die zakelijk leasen met zich meebrengt én vergelijken we de Polestar 2 met zijn directe concurrent, de Tesla Model 3.

Polestar design

Met de komst van de Polestar 2 speelt Polestar in op de groeiende vraag naar elektrische auto’s die zowel duurzaam als sportief zijn. Polestar beargumenteert dat de Polestar 2 zich moet onderscheiden door design en detail, en dat is gelukt. Het unieke ontwerp van de auto valt direct op: de grote, lichtmetalen velgen, de geel-goude remschijven, en het LED achterlicht wat de gehele breedte van de achterkant bedekt geven de auto een excentrieke uitstraling. Dit is niet gek, aangezien de CEO van Polestar de voormalige lead designer van Volvo is geweest. Er zijn dan ook veel aspecten van Volvo terug te vinden in Polestar, zoals de karakteristieke structuur van de LED koplampen en nagenoeg het gehele interieur, van stuur en display tot deurgrepen en stoelbediening. Dit is overigens geen negatief aspect, aangezien Volvo al jaren een maatstaf is wat betreft kwaliteit, degelijkheid en veiligheid.

Polestar 2 Interieur
Interieur polestar 2 lease
Interieur polestar 2 lease

Bijtelling Polestar 2 (fiscaal voordeel #1)

Waar de Polestar 1 nog een hybride model was, is de Polestar 2 volledig elektrisch. Het nieuwe model van Polestar is ook toegankelijker geworden: waar de Polestar 1 een prijskaartje had van zo’n €160.000, is de Polestar 2 aanzienlijk aantrekkelijker geprijsd: het instapmodel heeft een nieuwprijs vanaf €49.430 euro (excl. BTW). Het maakt de nieuwe Polestar 2 met name aantrekkelijk als optie voor zakelijke rijders. Ook in 2021 profiteren zakelijke rijders van de Polestar 2 van een lagere bijtelling. Wordt deze auto in 2021 op kenteken geplaatst, dan wordt over de eerste 40.000 euro geen 22% bijtelling betaald, maar slechts 12%. Over het resterende bedrag wordt vervolgens wel 22% bijtelling betaald, mits de auto natuurlijk duurder is dan 40.000 euro. In 2022 zal dit percentage oplopen naar 16% tot een bedrag van 40.000 euro, wat het aantrekkelijk maakt om juist in 2021 nog een nieuwe elektrische auto aan te schaffen. Meer weten over de bijtelling? Lees hier verder.

MIA regeling Polestar 2 (fiscaal voordeel #2)

Naast een aantrekkelijk bijtellingspercentage profiteren volledig elektrische auto’s als de Polestar van een tweede fiscaal voordeel, de MIA regeling. Daarbij kunnen ondernemers gebruik maken van de Milieu Investeringsaftrek (MIA) vanuit de overheid, wat een subsidie is voor elektrische personenauto’s. In 2021 komt de MIA op maximaal 13,5% voor een elektrische auto, tot een maximum bedrag van 40.000 euro. Dit is een behoorlijk voordeel, wat afhankelijk is van welk belastingtarief op jouw onderneming van toepassing is.

Een voorbeeld: Je koopt een nieuwe Polestar 2 ‘Launch Edition’ van 59.800 euro exclusief btw. De MIA regeling is toepasbaar tot aan 40.000 van dit bedrag, dus de rekensom is als volgt: 40.000 x 13,5% = 5400. Op dit bedrag pas je vervolgens je belastingtarief toe, bijvoorbeeld 25%. Je besparing is dan als volgt: 5400 x 25% = 1350 euro. Snel verdiend!  Tip: bespreek dit met je boekhouder / accountant.

Polestar 2 vs Tesla Model 3

Het is geen geheim dat veel autofabrikanten met jaloerse ogen de verkoopcijfers van Tesla in de gaten houden. Op het gebied van range heeft Tesla nog steeds geen échte concurrent, wat, gekoppeld met het uitstekende laadnetwerk van Tesla, er grotendeels voor zorgt dat Tesla nog steeds marktleider is op de EV markt. De Polestar 2 is een overduidelijke aanval op deze positie. De Polestar 2 heeft een actieradius van 450 km, wat onder de 560 km van de Tesla Model 3 ‘Long Range’ editie valt, maar nog steeds erg verdienstelijk is, en meer dan genoeg voor woon/werk verkeer. Daarbij komt dat de uitstraling van de Polestar 2 een stuk sportiever is. Het design heeft agressieve lijnen, standaard 19 inch velgen met een optie tot 20 inch, en grote, goud-gele remklauwen. Daarbij staat de Polestar 2 een stuk hoger op zijn wielen, wat verklaarbaar is vanwege het feit dat de Polestar 2 gebouwd is op hetzelfde chassis als de XC40, Volvo’s crossover. De aerodynamica van de Polestar 2 is hierdoor wellicht iets minder gunstig dan de Tesla Model 3, maar het oog wil ook wat. Uiteindelijk zijn zowel de Polestar 2 als de Model 3 allebei prachtige auto’s die menigeen graag op zijn/haar oprit zou zien staan. Over de Polestar kunnen we duidelijk zijn, het is zweedse degelijkheid gecombineerd met een agressieve uitstraling; de ultieme combinatie van zakelijk en sportief!

Polestar 2 Financial Lease

Polestar 2

Telsa Financial Lease

Tesla Model 3

Dáárom Financial Lease je de Polestar 2.

Het zakelijk financieren van de nieuwe Polestar 2 doe je met Financial Lease. Hiermee behoud je liquiditeit in de onderneming om in andere bedrijfsactiviteiten te investeren en rijd je voor een vast maandtermijn volledig elektrisch. Daarbij profiteer je met Financial Lease van diverse fiscale voordelen als BTW teruggave, renteaftrek en zakelijk afschrijving. Verder is Financial Lease een flexibele vorm van financieren, zo is vervroegd (boetevrij) aflossen altijd mogelijk. Bij Financial Lease For You helpen we je graag verder met de meest transparante en scherpe financiering. Daarnaast hebben wij ervaring met het financieren van Polestar 2 modellen, wat maakt dat de financiering bij ons in goede handen is!

Hoe Financial Lease je de Polestar 2?

In tegenstelling tot de financial lease van een occasion, waarbij je binnen een week kan wegrijden, zal de levering van een nieuw bestelde Polestar natuurlijk langer op zich laten wachten. Dit is voor de Financial Lease geen probleem. Wanneer je bij ons een (vrijblijvende) financieringsaanvraag hebt ingeschoten (op basis van een offerte of reeds gedane bestelling) gaan wij bij diverse financiers voor je polsen of zij de financiering kunnen verstrekken. Binnen 1-2 werkdagen ontvang je terugkoppeling van ons. Ligt de verwachte leverdatum meer dan 1 maand in de toekomst dan horen we dit graag, zo kunnen we jou het beste helpen met de vervolgstappen. 

Financial Lease

Nieuwe bedrijfsauto?
Bekijk de voorraad!

Meer dan 50 Polestar 2 modellen. 

Voorraad

€50,- cashback op
all-risk verzekering

Ontvang vrijblijvend de scherpste verzekerings-offertes van ons én tijdelijk €50,- euro cashback op een all-risk verzekering!

Polestar al gevonden?Leasecalculator!

Heb je al een Polestar 2 gevonden? Bereken jouw maandtermijn met onze rentecalculator.

Bereken
Uw geselecteerde auto's
Vergelijken