Goedkoop auto leasen. 7 slimme tips en 10 goedkoopste lease auto's.

Als je goedkoop een auto wil leasen dan kan dat op 2 manieren. De eerste, zoek een goedkope lease auto. De tweede, begrijp hoe jouw leaseprijs is opgebouwd en waar je geld op kan besparen. Puur en enkel opzoek naar de goedkoopste lease auto’s? Scroll naar beneden, we hebben de 10 populairste goedkope lease auto’s voor je op een rijtje gezet. Deze auto’s rijd je nieuw of gebruikt voor minder dan € 200,- per maand. Wil je iets meer weten over Financial Lease, bijvoorbeeld over de verschillen met Private Lease, hoe je een goedkope lease auto vindt en waar je op moet letten? Begin dan bovenaan met lezen en binnen een paar minuten kom je goed geïnformeerd bij het lijstje goed(kope) lease auto’s terecht.


Daan Financial Lease

Geschreven door: Daan


Gegarandeerd het laagste maandbedrag betalen? Bekijk onze...

Verschillen tussen Private Lease en Financial Lease

Voordat je opzoek gaat naar een goedkope lease auto, is het belangrijk om de juiste lease variant te kiezen. Kies je voor Private Lease of Financial Lease? Als je dit al weet, sla onderstaande alinea lekker over. Zo niet, we hebben hieronder kort de verschillen samengevat.

Private Lease is de populairste leasevorm voor het leasen van een auto voor privégebruik. Of je hebt een mobiliteitsbudget van je werkgever gekregen en rijdt met de auto ook zakelijke kilometers. Maar jij als privé persoon bent de beslisser of je een private lease neemt. Met Private Lease rijd je voor een vast bedrag per maand een nieuwe of jong gebruikte auto. Het maandbedrag blijft gelijk gedurende de gehele looptijd en is inclusief kosten voor verzekeringen, onderhoud, pechhulp, etc.. De enige kosten die jij nog maakt zijn dus benzine en eventuele bekeuringen.

Financial Lease is een zakelijke financieringsvorm en bedoelt voor ondernemers. Met Financial Lease financier je ook een personen- of bedrijfswagen voor een vast maandbedrag, maar hierin zijn geen kosten voor verzekering, onderhoud of reparatie verwerkt. Deze kosten moet je dus nog meerekenen.

Het voordeel van Financial lease is dat je zelf kan beslissen wanneer je de auto vervangt omdat het vanaf de start van de financiering jouw economische eigendom is geworden. Het is dus niet de leasemaatschappij die bepaalt wanneer jij een nieuwe auto kan nemen; dat bepaal je zelf. Een ander voordeel van Financial Lease is dat je, met behulp van de aanbetaling en slottermijn, zelf invloed hebt op het maandbedrag dat je betaalt. En niet onbelangrijk om te weten; met Financial Lease ben je na afloop van de overeenkomst volledig eigenaar van de auto, terwijl je met Private Lease de auto weer inlevert.

Dus, wanneer kies je welke lease variant? Simpel gezegd, ben je op zoek naar een auto voor privé gebruik en binnen een mobiliteitsbudget dat de werkgever aan jou prive ter beschikking stelt;  dan kies je voor Private lease. Ben je een ondernemer, dan kies je voor Financial Lease. Gekozen voor Private Lease? Waarschijnlijk is de rest van deze blog minder interessant voor jou.

Hieruit bestaat het leasebedrag...

Als je op zoek gaat naar een lease auto voor een aantrekkelijk maandbedrag is het handig om je te realiseren hoe dat bedrag tot stand komt. Zo weet je waar je op moet letten en hoe je eventueel kosten kunt besparen. Dus, hoe zit dat nou?

De leaseprijs (ofwel maandtermijn) van de auto die je koopt met behulp van Financial Lease is de totale kredietsom gedeeld door het aantal maanden dat de lease overeenkomst loopt. De kredietsom is opgebouwd uit twee componenten, namelijk: 1) het gedeelte van de verkoopprijs van de auto die je in de financial lease wilt doen (dus hoeveel geld je wilt lenen voor de auto) en 2) de kredietvergoeding (ofwel de rente). Daarnaast kan je de kredietsom beïnvloeden door meer of minder aan te betalen en te  kiezen voor een hogere of lagere slottermijn. Er zijn dus best een aantal manieren om het maandtermijn te verlagen en goedkoop een auto te leasen. Hieronder hebben we ze op een rijtje gezet.

... en met deze 7 tips lease je de auto goedkoper

1. Een Ferrari is niet goedkoop
Beginnend met de meest voor de hand liggende manier om een goedkoop te leasen, kies de juiste auto. Kies een auto die aan jouw wensen voldoet, maar houdt rekening met een realistische prijs-kwaliteit verhouding. Als je zoekt naar een Ferrari voor €200,- per maand dan ben je waarschijnlijk lang aan het zoeken.

2. Mag het een jaartje meer zijn? De auto.
Een 2e hands auto leasen vergroot je kansen een hoop wanneer je opzoek bent naar scherp maandtermijn. Kies je inderdaad voor een gebruikte auto, zorg dan wel dat deze goed is onderhouden en koop hem bij een erkend en ervaren autobedrijf. Dan weet je zeker dat alles goed in elkaar zit.

Auto leasen goedkoop

3. Mag het een jaartje meer zijn? De looptijd.
De looptijd van de Financial Lease overeenkomst heeft natuurlijk sterk invloed op de hoogte van je maandtermijn. Wanneer je een kredietbedrag in 36 maanden terugbetaalt ben je per maand duurder uit dan wanneer je hetzelfde bedrag over 60 maanden terugbetaalt. Houdt met het kiezen van een looptijd wel rekening met de duur waarover je de auto wilt gebruiken. Ben je van plan om drie jaar in de auto te rijden, dan kun je beter ook een looptijd kiezen van 36 maanden.

4. Het rentepercentage
Hier valt een hoop te winnen. Over het kredietbedrag betaal je namelijk rente, maar niet alle aanbieders zijn even transparant over het rentepercentage. Dit is echter wel erg belangrijk als je de goedkoopste lease auto zoekt. Bekijk bijvoorbeeld onderstaande voorbeeld:

goedkoop auto leasen

In bovenstaande scenario’s financier je twee keer hetzelfde bedrag maar tegen verschillende rentepercentages. Een verschil van 2% procentpunt betekent dat je in het eerste scenario iedere maand €10,88 euro meer betaald. Dat is €652,80 over de gehele looptijd die je kan besparen.  

TIP 4.1: Heb je een Financial Lease offerte ontvangen en wordt nergens vermeld met welk rentepercentage wordt gerekend? Bekijk dan onze rentecalculator. In 30 seconden bereken je zelf het rentepercentage en hoeveel je kan besparen!

5. De aanbetaling
Een andere manier om goedkoper te leasen, is door een hoger bedrag aan te betalen. De verstrekkers van financial lease vinden het ook prettig als je meer aanbetaalt; ze lopen dan minder risico en kunnen je eventueel ook een lagere rente aanbieden. Maar ook als de rente gelijk is levert het nog voordeel op om een extra aanbetaling te doen. Stel je maakt bovenstaande berekening en je komt uit op  € 164,61. Vervolgens maak je een tweede berekening waarbij je € 1.000,- extra aanbetaalt, waardoor je kredietbedrag uitkomt op € 9.000,- en je maandtermijn daarmee op € 145,48. Op deze manier ben je niet alleen maandelijks goedkoper uit, ook in totaal bespaar je weer één maandtermijn.

Uiteraard moet je wel kritisch blijven op de aanbetaling. Kan je je geld veel beter gebruiken in je bedrijf en haal je met dat geld veel meer rendement dan de rentekosten voor de financial lease; dan kun je het beste minder investeren in de auto en de aanbetaling.

Goedkoop auto leasen

6. De slottermijn
De maandtermijn betaal je iedere maand, de slottermijn betaal je aan het einde van de financial lease overeenkomst. De slottermijn is dus het bedrag dat aan het einde van de looptijd, samen met de laatste maandtermijn nog betaald moet worden. Tijdens de looptijd betaal je over dit bedrag uitsluitend rente en geen aflossing. Door een hogere slottermijn te kiezen verlaag je het bedrag dat je maandelijks moet betalen. Houdt er wel rekening mee dat je met een hoger slottermijn uiteindelijk wel wat meer rente betaalt omdat dit bedrag tot het einde van de looptijd blijft staan en je gedurende deze hele periode hierover rente blijft betalen. In de regel is het verstandig om de hoogte van het slottermijn te koppelen aan de verwachte restwaarde van de auto. Anders is de auto aan het einde van de looptijd misschien minder waard dan het openstaande bedrag van de financial lease.

7. Een marge auto leasen
Tot slot de laatste manier waarmee je leasen goedkoper kan maken. Althans niet goedkoper maar je kunt de aanbetaling verlagen.  Wat je kunt doen als je niet veel geld op de bank hebt staan om een hoge aanbetaling te doen is het leasen van een marge auto. Nou horen we je denken, wat is een marge auto? Een marge auto is een auto die eerder eigendom geweest is van een particulier en die daarmee al de BTW heeft betaald. Lease jij als ondernemer vervolgens een marge auto, dan is het niet meer nodig om de BTW aan te betalen (wat normaal bij een BTW-auto verplicht is). Zo houd jij dit bedrag in de onderneming en kan je het investeren in andere zaken. Een goedkoper maandbedrag levert deze tip dus niet echt op; maar wel een manier om ook te kunnen leasen als je wat minder geld nu om handen hebt of wilt investeren in de auto.  

Waar moet je op letten met een lease auto

Goed, nu weten we op we hoe we goedkoop een auto kunnen leasen. Zijn er nog zaken waar je op moet letten?
Het is altijd verstandig om goed alle voorwaarden van de leaseovereenkomst te controleren. Zo kan het voorkomen dat de maandtermijn in het contract overeenkomt met de maandtermijn die je vooraf hebt berekend in een calculator, maar dat je in werkelijkheid meer betaalt. Bekijk onderstaande voorbeeld:

auto goedkoop leasen

Stel je ziet in de overeenkomst het maandbedrag van € 164,60, hetzelfde bedrag dat je vooraf had berekend in de online calculator. Hoewel je per maand hetzelfde bedrag betaalt, ben je met optie 2 toch een stuk duurder uit. In optie 2 betaal je namelijk meer rente, maar dit is in het maandbedrag niet zichtbaar omdat een hogere slottermijn het maandbedrag ook weer verlaagt. Echter, aan het eind van de overeenkomst betaal je met optie 2 nog wel € 800,- extra. Bekijk daarom altijd het rentepercentage en als je deze niet kan vinden, vraag ernaar of bereken deze zelf met onze rente calculator.

Goedkoopste lease auto's voor € 200,- of minder

Compacte auto's die je voor een aantrekkelijk maandbedrag leaset. Hieronder hebben we de populairste goedkope lease auto’s voor je op een rijtje gezet. Houdt er rekening mee dat het maandtermijn afhankelijk is van de aanbieder en de voorwaarden waaronder je de auto leaset. Zelfs die Ferrari is voor € 200,- te leasen als je 99% aanbetaalt.

Goedkoopste lease garantie bij Financial Lease For You

Wil je zeker zijn van dat je niet teveel betaalt voor je lease auto, vergelijk dan het aanbod bij verschillende aanbieders. En wil je écht zeker zijn, en nu komt het stukje zelf-promotie, dan bekijk je eens onze laagste prijs garantie. Wij beloven namelijk de goedkoopste online Financial Lease aanbieder te zijn. Vind je ergens anders toch een goedkoper aanbod tegen dezelfde voorwaarden? Wij matchen dit aanbod en je ontvangt € 150,- euro teruggave direct bij het afsluiten voor de moeite die je hebt gedaan om een beter aanbod te vinden.

Lees verder

Zakelijk auto financieren voor € 150,- per maand of minder? In deze blog vertellen we er alles over.

Lees meer

Benieuwd naar de redenen om te kiezen voor Occasion Financial Lease? Wij hebben er 5 op een rijtje gezet.

Lees meer

Wil je preciezer weten hoe het maandbedrag werkt? Bekijk dan onderstaande blog.

Lees meer

Voordelen Financial Lease For You

Laagste maandbedrag

Laagste prijs garantie

Snel zekerheid

Binnen 1 dag zekerheid

Persoonlijke service

Persoonlijke service

The form contains errors

  • {{validation.errorMessage}}
Uw geselecteerde auto's
Vergelijken